Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::e-pošta:: 

Zlata plaketa mešani pevski skupini Dr. France Prešeren
Jerneja Stres

Pred Rudolfinumom Nastop v narodni hiši Vinohrady, dvorana Raisuv Pred razglasitvijo rezultatov in po njej

MEŠANA PEVSKA SKUPINA DR.FRANCE PREŠEREN iz Žirovnice, se je udeležila mednarodnega tekmovanja pevskih zborov, ki je potekalo v Pragi od 31.10 – 03.11.2002. V kategoriji C ( mali mešani zbori ) je tekmovalo deset zborov, od tega kar trije iz Slovenije. Po številu članov smo bili najmanjša skupina, pa vendar edina mešana zasedba v oktetu. Vseh tekmovalnih zborov je bilo 33, samo tekmovanje pa je potekalo v Narodni hiši Vinohrady, v dvorani Raisuv in Mayakovsky. Poleg zborov iz Slovenije so se tekmovanja udeležili tudi zbori iz Nemčije, Avstrije, Češke, Italije, Francije, Rusije, Hrvaške in Irske. Našo kategorijo so ocenjevali Dr.Jiri Kolar, Winfried Siegler, Marko Ivanovic in Jakub Zicha.

Posamezne pisne ocene žirije so bile zelo pohvalne. Najlepši in za nas najpomembnejši pa je bil stavek – resnično si zaslužite zlato plaketo in še veliko uspeha naprej!Skupino vseh deset let delovanja uspešno vodi IRENA KOSMAČ, učiteljica glasbene vzgoje na Osnovni šoli Bled. Diplomirala je na Pedagoški akademiji v Ljubljani, pod mentorstvom skladatelja Jakoba Ježa. S svojo kritičnostjo in idejami prispeva, da se skupina s pestrim pevskim programom predstavlja številnim poslušalcem.

Naš program:
J.Gallus – Resonet in laudibus
L.Lebič – Ta drumlca je zvomlana
T.Habe – San se šetao
A.Dvorak – Napadly pisne (obvezna pesem)
A.Srebotnjak – Rezijanska
Člani skupine so:
Sopran: Jerneja Stres in Alenka Markovc
Alt: Irena Kosmač in Darja Kolenc
Tenor: Tone Špendov in Niko Bernard
Bas: Stane Lužnik in Stane Stres

v dvorani na Breznici so jim, kljub poznemu prihodu (po 23. uri), sorodniki, člani drugih kulturnih skupin in ostali pripravili prisrčen sprejem čestitke župana

Domača stran skupine: http://users.volja.net/oktet/vstopi.htm


Copyright © 1997-2009 Peter Lužnik & ostali avtorji. Vse pravice pridržane.