Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::e-pošta:: 

Čebelarstvo Boštjan in Anton NOČ
Selo 42
4274 ŽIROVNICA

VABILO NA OTVORITEV »ČEBELNJAKA«

Vabimo Vas na otvoritev »čebelnjaka« , ki pa ni čisto pravi čebelnjak , saj v njem ni čebel temveč le čebelji pridelki. Prednja stran pa je poslikana s motivi Žirovniške občine,.
Otvoritev bo v petek 28. 11. 2003 ob 15. uri v Čebelarstvu Boštjan in Anton NOČ na Selu 42.
Program:

1. Krajši kulturni program
2. otvoritev »čebelnjaka«
3. predstavitev »čebelnjaka«
4. opis panjskih končnic skozi oči avtorja g. Smoleja

Ob tem bo potekala degustacija čebeljih pridelkov . Poizkusili boste lahko akacijev, lipov, kostanjev, cvetlični, gozdni in hojev med. Poleg tega pa tudi domače medeno žganje in propolis.

OPIS ČEBELNJAKA
V notranjosti »čebelnjaka« imamo čebelje pridelke : več vrst medu, propolis, medeno žganje, darilni program iz čebeljih pridelkov , sveče iz čebeljega voska..
Na prednjo stran pa sta gospod Pavel in gospa Marija Smolej narisala panjske končnice s motivi naše občine . Tako na panjskih končnicah vidite: Vse cerkve in podružnice Brezniške fare, planinske koče po naših Karavankah in planinah, gore v naši okolici, plemenilno postajo v Zelenici in še nekaj značilnih motivov, ki v resnici predstavljajo našo domačo pokrajino. Sredina končnic je posvečena prvemu čebelarskemu učitelju Antonu Janši, znanemu čebelarju Petru Pavlu Glavarju in zavetniku čebelarjev Svetemu Ambrožu. Seveda pa ne manjkajo tudi NOČEVI čebelnjaki. Med omenjenimi slikami pa najdemo nekaj lepih cvetlic, ki rastejo v naši lepi okolici.
Posebni kot, v posebnem mini čebelnjaku, bo imel tudi legenda narodno zabavne glasbe g. Slavko AVSENIIK ( na motivih prikazan Slavkov portret, Joževčeva domačija in okolica )

» NOČEV ČEBELNJAK » bo tudi dodatna turistična zanimivost občine ŽIROVNICA !

Vabljeni !

Čebelarstvo Boštjan in Anton NOČ

 


Copyright © 1997-2009 Peter Lužnik & ostali avtorji. Vse pravice pridržane.