Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::e-pošta:: 

Milanu v slovo
Dušan Konte


20. avgusta 2003 smo se sovaščani, domači in prijatelji poslovili od Milana Pagona. Ob slovesu na pokopališču se je tudi vroče avgustovsko sonce za nekaj trenutkov za redke oblake skrilo in tako simbolično poslovilo od Milana.

Milan, o tebi, tvojem delu in prizadevanju je bilo izrečenih mnogo prijaznih, iskrenih besed in misli. Vesel sem, da sem te imel priložnost spoznati skozi tvoje ustvarjalno delo, kreativne misli in pravičnim toda kritičnim pogledom na delovanje v naši občini. Občudoval sem domiselno urejeno okolico tvoje domače hiše. Z zanimanjem sem opazoval tvoje uspešne prve korake v slikanju poznanih žirovniških hiš in cerkva.

Kot član socialdemokratske stranke Slovenije in občinskega odbora si zvesto sledil generalnim usmeritvam stranke. Zate je bil resnično pomemben vsak človek. Argumentirano si dokazoval, da vsakdo, ki je na oblasti, dobi pretirane apetite, če nima resne kontrole. Prav zato si uvedel prakso o obiskovanju in poslušanju sej občinskega sveta. Skupaj sva načrtovala tako odmevne tematske večere. Tvoj zadnji projekt – Večer pod kostanji je sijajno uspel. Tudi s pomočjo tvojih nasvetov člani občinskega odbora socialdemokratske stranke z veseljem delamo v dobro slehernega občana. Res si nam veliko zapustil.

Milan, ohranili te bomo v trajnem in prisrčnem spominu. Tvojim domačim pa še enkrat izražamo iskreno sožalje.

Predsednik OO SDS
Dušan Konte

 


Copyright © 1997-2009 Peter Lužnik & ostali avtorji. Vse pravice pridržane.