Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::e-pošta:: 

Občni zbor planinskega društva Žirovnica
28. februar 2003

 

V dvorani na Breznici je v petek 28. februarja potekal občni zbor planinskega društva Žirovnica. Glede na objave nekaterih članov, ki so bile objavljene tudi na Žirovnica.com je bilo pričakovati burno dogajanje. Pa ga ni bilo. Zbor se je začel in končal tako kot vsak drug. Predsednik društva Dušan Rajgel mi je pred začetkom povedal, da stvari ne namerava reševati v medijih, zato tudi ni poslal odgovora, in da bo na obtožbe odgovoril v svojem poročilu.

V uvodnem kulturnem programu je nastopil otroški pevski zbor OŠ Žirovnica, nato pa so mladi planinci zaigrali kratek skeč.

Nadaljevanje je s 87 prisotnimi člani z glasovalno pravico potekalo po ustaljenem postopku.
Predsednik je v prvem delu svojega poročila na slikovit in potopisen način, med drugim tudi s pravljico O treh drevesih, opisal težave v društvu. Dejal je, da ga dogajanje spominja na "film, ki sem ga že videl" in da so v društvu ob nenormalni zagnanosti ustvarili lastno opozicijo. Poudaril je, da bo drugo leto volilni občni zbor, ko bodo člani lahko odločali tudi o morebitnem drugem predsedniku. V nadaljevanju je poročal o uspehih društva, ki ima trenutno kar 638 članov. Omenil je tudi težave Doma pri izviru Završnice, za katerega bo pred uporabnim dovoljenjem verjetno treba pridobiti tudi gradbenega. To seveda ne bo poceni, zato ob tem pričakujejo tudi pomoč Občine.

 

 


Copyright © 1997-2009 Peter Lužnik & ostali avtorji. Vse pravice pridržane.