Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::e-pošta:: 

Zadnja nedeljska maša župnika Jožeta Kluna na Breznici
27. julij 2003

Z zadnjo nedeljsko mašo se je od faranov tudi uradno poslovil župnik Jože Klun, ki je svoje delo na Breznici opravljal dolgih 29 let. Na novo delovno mesto na Kokrico odhaja v sredo, 30. julija.

Vsi smo vedeli, zakaj smo prišli in vsi vemo, da nobeno slovo ni lahko. Tako so že pred mašo nekateri z robčki brisali solzne oči.

     

Pred blagoslovom so se od župnika najprej poslovile skupine, ki delujejo v okviru župnije. Marsikomu so po ganjljivem pismu nadškofu in priredbi pesmi Amazing grace, privrele solze v oči, tako da je morala marsikatera beseda slovesa ostati neizrečena.

     

Nadalje se je poslovila tudi Občina, gasilski društvi Zabreznica in Smokuč ter čebelarsko in kulturno društvo. Občinski gasilski poveljnik Janez Šebat je spomnil tudi, da je bil župnik eden izmed pobudnikov, da so ob osamosvojitvi na Breznici posadili lipo in je takrat tam tudi prvič zavihrala slovenska zastava. Po koncu maše so še vsi posamezniki župniku stisnili roko, zunaj pa jih je čakal prigrizek, ki so ga pripravile Karitasovke.

 


Copyright © 1997-2009 Peter Lužnik & ostali avtorji. Vse pravice pridržane.