Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::e-pošta:: 

(9)
Sporočilo krajanom
Pavel Bešter

Z veseljem ugotavljam, da v zadnjem času z zanimanjem sledite objavam na spletni strani

» ŽIROVNICA.COM, »

da budno spremljate dogajanja v občini, radi sprejemate vesti in poročila o življenju in dogajanju v vaseh pod Stolom in o delu same Občine, kajti krajevni časopis je samo še »folklora« in strošek Občine.

Danes vam želim sporočiti, da sem opazil v novi zdravstveni dom prihajati druge ljudi, kakor sem jih bil navajen do zdaj. Na zidove in na hidrant naslanjajo kolesa, plašno se razgledujejo naokoli in previdno vstopajo, nekateri trkajo tudi na stanovanjski vhod. Nobene oznake ni nikjer.

Že od dneva tehničnega prevzema 20. maja 2003 na novogradnji zdravstvenega doma, sem kot sosed nepooblaščeni poročevalec mimoidočim, ki jih zanima od kdaj in kako bo poslovala nova zdravstvena ureditev v občini. Tega sem se v skoraj treh mesecih že kar malo naveličal, najbrž iz razloga, ker nimam zanesljivega vira informacij. Ljudem lagati pa se mi ne zdi lepo, ker ne hodim k spovedi.

Ampak včeraj se je res nekaj zgodilo. Prav na »tiho« je začela delati dr. Cegnarjeva in to vam želim sporočiti. Splošna ambulanta spet dela. Menda se je priporočljivo, za pregled pri zdravnici, naročiti po telefonu, svetujem voznikom, da si obenem poiskušajo rezervirati tudi parkirno mesto na dvorišču.

Pridite in se sami prepričajte, če se nisem slučajno zmotil.

Gradbeniki se niso vozili s kolesi. Stare ženičke na gradbišče niso prihajale. Zdaj pa naslanjajo kolesa na zid, se odkašljujejo in za odmetavanje odpadkov uporabljajo nenormalno povečavo nekdaj uporabljanih pljuvalnikov, ki so jih imeli po hišah z jetičnimi bolniki. Namreč na desni strani glavnega vhoda je ta reč zgrajena v moderni obliki, vsem na očeh in dana v uporabo. Zdaj je tam naloženo lepo, belo kamenje, včasih so po hišah imeli lesene zabojčke s peskom.

To prav gotovo ni ideja domačina. Zdi se mi, da jo župan mirne duše pripiše projektantu, kakor je storil z idejo odmika ceste od cerkve na Breznici ali pa samo občinskim strokovnjakom, katerim neomejeno zaupa. Kako uspešna bo ta ideja, bo zagotovo pokazal čas, ko bo obratovala še zobna ambulanta in bodo tam pulili zobe.

To je prva drobtinica zgodbe o tej gradnji in se bo kmalu pokazalo še nekaj drobtin, ki so ostanek predvolilnega golaža.

Pavel Bešter

P.S. Ker županu mnenje posameznika ne pomeni nič, ideja domačina še manj, si nisem upal drzniti in ponuditi mojo idejo strokovnjakom. Zdaj pa le povem, da bi na mestu p….. lahko postavili stojala za kolesa in z drugačno ( ne za casino ) streho še prikrit prostor za smetnjake.

Selo 5. avgusta 2003

 


Copyright © 1997-2009 Peter Lužnik & ostali avtorji. Vse pravice pridržane.