Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::e-pošta:: 

Koncert ob 5. obletnici delovanja tamburaške skupine Kašarji
TRNOVA POT

Tamburaško skupino "Kašarji" smo ustanovili v februarju 1999 v KD dr. F. Prešeren Breznica-Žirovnica. Začeli smo iz čiste ničle. Najprej smo se naučili note, nato smo začeli z vajami na inštrumentih. Po štirih mesecih smo znali eno skladbo. V naslednjem letu pa že enourni program. Sodelovali smo z različnimi skupinami, od pevskih zborov do folklore.

V tako kratkem času smo nastopili že v Avstriji, Nemčiji, najbolj pa smo ponosni na gostovanji v ZDA in Grčiji. V Sloveniji smo nastopali od Kranjske Gore do Ptuja. V letu 2002 smo kupili nove inštrumente, ki imajo boljši zven in več možnosti igranja, vse skupaj pa začinili z violino, ki daje skupini poseben čar in zven. Posebnost naše skupine je tudi večglasno petje, kar še dodatno obogati program. Od pomembnih dogodkov bi radi omenili še nastop na Alpskem večeru. Izdali smo svoj CD: Ne bom podplatov šparov, vsako leto pa prirejamo tamburaško srečanje Tamburaši pod Stolov v Završnici. Udeležujemo se tamburaških srečanj in seminarjev.

Oblečeni smo v Gorenjesavske meščanske noše iz konca 19. stoletja. Naš repertoar zajema slovenske ljudske pesmi iz vseh pokrajin v moderni in ljudski obliki, ter dalmatinske skladbe. Program smo pa razširili tudi s klasično in moderno glasbo, tako da s programom zadovoljimo od najmlajšega poslušalca do malo manj mladih in mlade po srcu.

iz koncertnega lista


Copyright © 1997-2009 Peter Lužnik & ostali avtorji. Vse pravice pridržane.