Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::e-pošta:: 

OBVESTILO ZA MEDIJE

Na dan slovenskega kulturnega praznika, v nedeljo, 8. februarja, Občina Žirovnica vabi vse ljubitelje kulture, da se udeležijo že tradicionalnega pohoda po poti kulturne dediščine v vaseh pod Stolom.

Na poti kulturne dediščine bo od 9.00 do 13.00 vsake pol ure oz. po potrebi organizirana predstavitev spomenikov in programov:
Čopove rojstne hiše in zbirke v Žirovnici
Aleje slavnih rojakov pred osnovno šolo v Zabreznici
Janševega čebelnjaka na Breznici
Finžgarjeve rojstne hiše in zbirke v Doslovčah
Manufakture Mojstra Janeza v Smokuču
Jalnove rojstne hiše in zbirke na Rodinah
Prešernove hiše in zbirke v Vrbi
Cerkve sv. Marka v Vrbi - vodenje vsako polno uro.

Muzejske hiše bodo odprte od 9. do 16. ure z vstopnino.

Posebno vodenje po poti za skupine ne bo organizirano, na vseh točkah pa bodo udeleženci pohoda prejeli zgibanko z opisom poti in ponudbe na poti. Celotna pot za skupino z vsemi postanki traja 4 do 5 ur.

Osrednja prireditev bo ob 14. uri v Vrbi. Pohodnike bo pozdravil župan Občine Žirovnica Franc Pfajfar, slavnostni govornik bo g. Vojko Stopar, državni sekretar na Ministrstvu za kulturo. Kulturni program bo izvedlo KD dr. France Prešeren Žirovnica Breznica. Ob 11.30 in v okviru proslave bo uprizorilo igro Puče o Prešernu.

Posebno dobrodošli so vsi, ki na kulturni praznik želite v Vrbi predstaviti svoje petje ali poezijo. Mikrofon bo tudi vaš.

Na poti kulturne dediščine bo poskrbljeno za hrano, pijačo in dobro počutje. Tisti, ki jim bo pot pretežka, se bodo po poti lahko peljali z zapravljivčkom.

Pohodnike obveščamo, da je v naselju Smokuč zapora ceste zaradi gradnje kanalizacije. Za pohodnike je pot mogoča, za avtomobilski promet pa je uveden obvoz po t.i. cesarski cesti.

PRIJATELJI KULTURE, DOBIMO SE V VRBI !

 


Copyright © 1997-2009 Peter Lužnik & ostali avtorji. Vse pravice pridržane.