Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::e-pošta:: 

JERNEJEVIH DEVETDESET
Dušan Konte

Kljub svojim letom še vedno pokončna drža, obvezna športna kapa in običajno na kolesu. Verjetno ga poznate: to je Jernej Grad iz Doslovč.

Jernej je leta 1941 na prigovarjanje brata iz Ljubljane prišel na Gorenjsko. Tu se je zaposlil pri železniškem podjetju, ki mu je ostal zvest do upokojitve leta 1969. Od začetnika je pri železnici napredoval do šefa postaje v Lescah. Pri svojem delu je cenil red in poštenje. Takoj po upokojitvi se je vključil v Društvo upokojencev, kjer je bil gospodar Doma upokojencev 25 let.

Jernej je zelo vedrega in družabnega značaja, zato se je hitro priključil balinarjem in celo kegljačem na Jesenicah. Pri balinanju je bil vedno zelo uspešen. Na uspehe ga spominjajo številna priznanja. Kot predsednik in blagajnik je dolga leta sodeloval pri Pašni skupnosti Doslovče. S tem se njegove aktivnosti ne končajo, saj je bil istočasno 5 let vratar v bivši Planiki na Breznici, 12 let pa je v hotelu Park opravljal najrazličnejša dela. Kmalu po osamosvojitvi Slovenije je postal simpatizer in član SDS-ja. Člani občinskega odbora Slovenske demokratske stranke smo ga ob njegovem častitljivem jubileju obiskali na njegovem domu in mu ob čestitki izročili skromno darilo. V pogovoru nam je povedal, zakaj se je rad udejstvoval na različnih področjih. Dejal je, da se rad druži z ljudmi, še rajši pa naredi kaj dobrega za skupnost.

Nedeljsko dopoldne je hitro minilo – kako ne bi ob tako družabnem sogovorniku!

Jernej, še veliko zdravih in prijetnih dni Ti želimo!

člani občinskega odbora SDS Žirovnica
Dušan Konte


Copyright © 1997-2009 Peter Lužnik & ostali avtorji. Vse pravice pridržane.