Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::e-pošta:: 

OBČNI ZBOR ŽUPNIJSKE KARITAS BREZNICA
Darja Kovačič

V petek, 13. februarja 2004 smo imele v dvorani na Breznici prostovoljke župnijske Karitas Breznica 13. redni letni občni zbor. Našemu vabilu so se odzvali gospod Kompare, direktor Škofijske Karitas, sicer župnik v Trnovem v Ljubljani, gospod Jože Klun, župan g. Pfajfar, predstavnica RK ga. Mežek, predstavnica zakonskih skupin ga. Čop, za popestritev programa pa naš cerkveni pevski zbor. Predsednik naše župnijske Karitas, gospod Berglez, se občnega zbora ni udeležil zaradi drugih obveznosti.


Cerkveni pevski zbor Anton Vovk


direktor škofijske Karitas Tone Kompare


doktor Rojčeva, župan in pevovodja Anton Dolar

Naša župnijska Karitas deluje že od leta 1990, ko je bila ustanovljena zaradi zbiranja pomoči prizadetim v poplavah v Lučah na Štajerskem. Danes redno deluje 14 prostovoljk.

Iz poročila dela za leto 2003, ki ga je podala tajnica ŽK ga Sonja Mance, in finančnega poročila ge. Minke Košir, je bilo razvidno, da dela ne manjka in da smo pridno delovale na karitativnem področju, prav tako pa tudi pri ostalih potrebah naše župnije.


tajnica Sonja Mance


blagajničarka Minka Košir


karitasovke ...


...

V postnem času smo opravile okoli 200 obiskov na domovih pri naših ostarelih, bolnih in invalidnih župljanih. Tekom leta smo organizirale: vsakoletno srečanje za otroke in odrasle z motnjo v razvoju v juliju in Miklavžev večer zanje v decembru; 8. septembra že tradicionalno srečanje z mašo, kulturnim programom in pogostitvijo za ostarele in bolne; v Tednu Karitas novembra "Dan odprtih vrat" v prostorih naše Karitas na Breznici 6.

S plačilom položnic ali nakupom šolskih potrebščin smo iz težav pomagale devetim družinam, dvema materama z otrokoma in desetim posameznikom. Razdelile smo okrog 400 kg oblačil in posteljnega perila, 50 prehrambenih paketov (skupno 384 kg). V tednu Karitas smo razdelile pomoči potrebnim družinam z več otroki 30 bonov za nedeljsko kosilo v gostilni Osvald in v akciji zbiranja finančne podpore nabrale in izročile paraplegiku Sašu iz Žirovnice 126.000 SIT za udeležbo na Paraolimpiadi 2004 v Atenah.

Z denarnimi prispevki smo podprle tudi delovanje slovenskih misijonarjev v Beogradu, Centralni Afriki in Braziliji.

V naši župniji je bilo lansko leto prepleteno s pomembnimi dogodki - odhod g. Kluna od nas, prihod g. Bergleza, srečanja in slavnost ob Vovkovi nedelji. Pri vseh teh prireditvah smo prostovoljke Karitas skrbele za nemoten potek dogajanj v dvorani F. Prešeren (okrasitev, vzdrževanje čistoče) in gostile udeležence prireditev z dobrotami naših farnih gospodinj.

Finančno je naše delo v celoti odvisno od denarnih darov naših rednih dobrotnikov, katerih je trenutno 46 in od sredstev Občine Žirovnica , namenjenih za podporo humanitarnim organizacijam v naši občini. Vsem se za njihovo podporo iskreno zahvaljujemo!


župan Franc Pfajfar


sproščen klepet


karitasovki s Kokrice

EDINA STVAR, KI SE Z DELITVIJO VEČA, STA DOBROTA IN SREČA!
NAJ JO Z BOŽJO POMOČJO V LETU 2004 TROSIMO NA VSAKEM KORAKU.
PRIDRUŽITE SE NAM!


Copyright © 1997-2009 Peter Lužnik & ostali avtorji. Vse pravice pridržane.