Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::e-pošta:: 

Božično-novoletni koncert ansambla ansambla Triglavski kvintet
Breznica, 18. december 2004

V soboto, 18.12.2004, je v dvorani na Breznici potekal koncert mlade skupine, ki se imenuje Triglavski kvintet. Ansambel bo 28.12.2004 praznoval pol leta skupnega obstoja.

Skupina je svoj ognjeni krst prestala na Šobcu, kjer so premierno nastopili in zaradi dobre ustne reklame, so se pojavile želje, da bi nastopili tudi v občini Žirovnica iz katere prihaja polovica članov. Beseda je dala besedo in tako so vsi, ki so se želeli udeležiti nastopa prišli na svoj račun.

Uvodna pesem je bila seveda Na Golico in od takrat naprej je temperatura v dvorani le še rasla. Skupina je že na samem začetku pokazala, da z njimi ne bo dobro češenj zobati, kar se glasbe tiče.

Blestel je prav vsak član skupine, katero sestavljajo Primož Lužnik-trobenta, vokal, Simon Gnamuš-klarinet, vokal, Jure Klinar-kitara, vokal, Tilen Mandelc-harmonika, Primož Vilman-bas kitara, bariton in Katja Zupan z enkratnim vokalom.

Koncert je bil razdeljen na dva dela. Premor sta odlično zapolnili gostji Tjaša in Andreja Repinc, ki sta peli, Tjaša pa je spremljala s citrami.

Sledil je drugi del koncerta, skupaj z njim pa tudi presenečenje za vse tiste, ki so člane kvinteta spodbujali že od samega začetka. Triglavski kvintet je namreč predstavil svojo prvo lastno skladbo z naslovom Gorenjski valček, ki jo je napisal Simon Gnamuš.

Ob zaključku koncerta so člani skupine od navdušene publike prejeli ogromno čestitk in dobrih želja za prihodnost. Hodeč med publiko je kvintet izpolnil še nekaj glasbenih želja, nato pa so se luči v gledališču dokončno ugasnile.

Marusa Rezar


Copyright © 1997-2009 Peter Lužnik & ostali avtorji. Vse pravice pridržane.