Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::e-pošta:: 

MARTINOV VEČER
Breznica 13.november 2004

Martinovanje je organiziral tradicionalno nonet "Vasovalci" s pomočjo scenarista in režiserja Zdenka Mežka. Hkrati je to bila tudi 15 obletnica delovanja naše pevske skupine, katere smo se veselili vsi pevci in sodelujoči. Vidnejših pohval in zahval nismo doživeli, a se nas je vseeno spomnil letošnji Martin, ki je prišel na obisk k Vasovalcem v preobleki butalskega župana. Njegove besede so namreč slikovito popisale, kje je mesto kulture v današnjem času velikokrat tudi v naši občini in državi. Odigral ga je Franci Korajžija iz Dovjega. Program je povezoval naš prijatej s Koroške Bele Andrej Palovšnik (predsednik Farnega kulturnega društva) in se mu Vasovalci zahvaljujemo.

Najodmevnejši pa je bil nastop Šavrinskih godcev iz Šmarij pri Kopru. Njihova pesem je bila zapeta v istrskem narečju, italijanskem tržaškem narečju ter v istrski hrvaščini. Predstavili so svoja glasbila, ki so avtentični za istrski del naše Slovenije in popestrili nastop tudi s plesnimi vložki in humorjem.

Ob zaključku prireditve smo se Vasovalci zahvalili vsem nekdanjim sopevcem, sodelavcem, poslušalcem in pa tudi svojim ženam in družinam za pomoč in podporo v 15 letih delovanja. Zahvaljujemo se posebej tudi dolgoletnemu prijatelju Zdenku Mežku. To nas zavezuje, da bomo vztrajali na svoji poti in da bomo prepevali v veselje sebi in vseh poslušalcev naše pesmi.

Pozno v noč smo martinovali z vsemi našimi poslušalci in gosti, ki so bili povabljeni, da se z nami poveselijo in popijejo dobro vino in prigriznejo domače dobrote.

Še enkrat zahvala vsem.

Za Vasovalce zapisal Franc Zupan

 


Copyright © 1997-2009 Peter Lužnik & ostali avtorji. Vse pravice pridržane.