Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::e-pošta:: 

PRAZNIK ODBOJKE NA MIVKI V OBČINI ŽIROVNICA
Anton Zupan

 

V soboto in nedeljo 14. in 15. avgusta, smo že tretje leto zapored organizirali turnir v odbojki na mivki. Ob pomoči gospoda župana in odbojkarskega kluba Žirovnica, smo tekmovanje izvedli , kot odprto prvenstvo občine Žirovnica za leto 2004.

S strani Odbojkarske zveze Slovenije , je bilo v tem letu nekaj sprememb pri organizaciji lokalnih turnirjev in upam, da bo to pozitivno vplivalo na razmah tega športa, ki je obenem tudi Olimpijska disciplina. Turnir je bil prijavljen v koledarju odbojkarske zveze in rezultati se točkujejo tudi za državno prvenstvo.

Ker v občini premoremo le eno igrišče za odbojko na mivki, smo turnir izpeljali v dveh dnevih. In sicer v soboto za moške in nedeljo za dekleta.

Udeležba je bila rekordna, tekmovalci pa so prišli iz Maribora, Dravograda, Žužumberka, Ljubljane, Mokronoga, Grosupljega, Kranja, Škofje Loke, Krškega, Brestanice in vseh sosednjih občin. Lahko rečemo, da je bila zastopana praktično cela Slovenija .

V moški konkurenci je tekmovalo 20 ekip in je bilo odigranih 38 zanimivih in kvalitetnih tekem. Favoriti so igrali po pričakovanjih, presenetila pa je mlada ekipa v postavi Aleš Kegljevič in Aleš Fabjan, ki sta na koncu osvojila četrto mesto. Zmagala je ekipa v postavi Sandi Pivk in Igor Grilc, ki sta bila tudi lanskoletna zmagovalca. Pokale je najboljšim v poznih večernih urah, podelil gospod župan Pfajfar Franc osebno.

V nedeljo so bile na sporedu dekleta in kot prvi v Sloveniji smo organizirali ločeno konkurenco za članice in posebej za dekleta rojena leta 1988, ter mlajše. Ta poteza se je pokazala kot odlična, saj smo tako dali priložnost tudi mlajšim tekmovalkam, da enakopravneje sodelujejo na turnirju. V članski konkurenci je sodelovalo 7 ekip, med njimi tudi letošnja državna prvakinja Nataša Cingerle. Nataša je že peto leto zapored državna prvakinja v odbojki na mivki. Na turnirju ni igrala s svojo stalno soigralko in to sta po hudem boju izkoristili mladi sestri Erika in Simona Fabjan iz Žužumberka. V napeti finalni borbi sta mladi sestri zmagali in ponovili lanskoletni uspeh.

Pri mlajših dekletih je sodelovalo 11 ekip in po lepih borbah sta v finalu igrali ekipa iz Žužemberka, ter domača ekipa v postavi Nuša Horvat in Meta Jerala. Zmagali sta sestri v postavi Tanja in Katja Blatnik.

Domačim ekipam se je občutno poznalo, da premalo trenirajo in se ne udeležujejo tekmovanj drugje po Sloveniji. Pri organiziranju tega priljubljenega športa moramo v naši občini v prihodnje več storiti.

Resnično smo vsi prisotni uživali dva dneva v atraktivnih borbah , lahko rečem , da je bil to praznik odbojke na mivki v občini Žirovnica.

Na koncu , bi se rad zahvalil vsem , ki so nam pomagali pri izvedbi turnirja , posebej županu gospodu Pfajfarju, gospodu Igorju Mežku, gospodu Klemenu Kapusu in ostalim.

Lep športni pozdrav in naslednje leto se zopet vidimo.

Zupan


Copyright © 1997-2009 Peter Lužnik & ostali avtorji. Vse pravice pridržane.