Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::e-pošta:: 

Leopold POGAČAR
Breg 12, 4274 Žirovnica
občinski svetnik NLZ
GSM; 041-686-902

Pločnik, sodelovanje in še kaj – zadnjič

G. KOSELJ, sedaj ste pa res »usekali mimo«. Moje pismo ni bilo namenjeno Vam.

Zaradi pravilnega razumevanja in objektivnosti mi dovolite, da Vam pojasnim nekaj stvari:

1.Časi, ko so drugi vedeli kaj tretji mislijo, so po mojem prepričanju že mimo.
2.Ne vem od kod vam pravica, da obračate moje besede in jih interpretirate po svoje. Menim, da je normalno, da jih vsak razume po svoje, ne zdi se mi pa prav, da javno pišete kaj sem jaz mislil z neko trditvijo, besedo ali stavkom, saj to vem lahko le jaz.
3.Vse kar sem napisal sem mislil, kot je napisano in če sem uporabil besedo »poštenjakar« sem jo tako tudi mislil in nič drugače!
4.»Kvazi strokovnjaki« (uporabil sem množino)- ne vem zakaj ste jo prebrali kot »KOSELJ Anton«? Če bi se že sam spustil na takšen nivo in si to mislil o vas, bi tako tudi napisal ali povedal.
5.G. KOSELJ moja mladost (38 let) nima nobene zveze s tem kaj lahko povem in kaj lahko mislim in prav žal in strah me je, če res tako razmišljate. Menim, da je moja mladost (38 let) in vaša starost (? let) najboljša kombinacija za uspeh. Ni ga čez sodelovanje mladostne zagnanosti in starostnih izkušenj.

G. KOSELJ, oprostite, ampak saj vas zasebno sploh ne poznam, tako kot tudi vi ne poznate mene. Povsem nepotrebna je bila vaša reakcija, povsem nepotrebno je bilo interpretirati moje besede »po vaše«. Nikakor si nebi drznil komentirati vašo strokovnost, če sploh ne vem kaj ste v življenju počeli in prosim ne zamerite mi tega, če ne vem kdo in kaj ste, oziroma kaj je bila vaša poklicna kariera. Mislim, da sva se prvič srečala na srečanjih, ki jih je organiziral občinski odbor SDS, enkrat pa sva spregovorila nekaj besed na občini, ko je vaš odbor končal z delom, jaz pa sem čakal na začetek seje statutarno-pravne komisije.

Sam kot občinski svetnik se ne bojim nikogar, da bi me zasenčil, saj:

1.Vsak dela po svojih zmožnostih in vesti.
2.Vsak svetnik sam, s svojim delom pokaže kaj zmore in kaj ne, predvsem pa na kaj je pripravljen in na kaj ne.
3.Posameznik v občinskem svetu ne more storiti skoraj nič, zato je pomembno usklajeno delo in seveda sklepanje kompromisov (političnih, strokovnih itd…) tako kot je življenje samo sestavljeno iz celega kupa kompromisov.
4.»Hvala bogu«, da imamo različne poglede in mišljenje, saj je to eden od načinov, da se pride do kvalitetnejših rešitev, ki pa ni nujno, da so tudi najboljše.
5.Različni pogledi, argumenti, konsenzi, odrekanja in usklajevanja so redni spremljevalci zasedanja občinskega sveta in prispevajo k ustvarjanju različnih politik v naši občini.
6.Tisto o finančni stimulaciji. Menim, da vam je dobro poznana višina sejnine (za seje sveta in odborov), verjetno pa jo tudi VI prejemate za udeležbo na odboru.
7.Všeč mi je, da sem dobil odgovor na moje mnenje, čeprav sem zmotno pričakoval, da mi bo kaj napisal svetniški kolega g. KONTE.
8.Spoštujem in sprejemam vaše mnenje, vaše poglede, kategorično pa zavračam VAŠO interpretacijo mojih besed.

Na koncu pa bi rad citiral Vaše besede:

» Pot, ki ste jo obrali, g. Pogačar, s svojim člankom je napačna. S kritiziranjem in diskvalifikacijami tistih, ki delajo več kakor drugi, se samo zmanjšuje učinke našega skupnega dela. Ne smemo dopustiti, da bi zavist tistih, ki delajo manj, ovirala tiste, ki delajo več in bolj strokovno. Zavedati se moramo, da življenjski prostor občine lahko napravimo bolj prijeten samo sami tako, da bomo podpirali vsako dobro idejo, ne glede na to kdo je njen nosilec. Pot do uresničevanja tega cilja pa gre samo preko resnice, poštenja in medsebojnega spoštovanja«

Ne najdem besed s katerimi bi lahko izrazil kako globoko se strinjam z Vašo trditvijo, samo nekaj naj vas spomnim, da do dobrih idej pridemo z izmenjavo RAZLIČNIH mnenj, pogledov in kot sem že navedel, s kompromisi. Res ne vem iz katerega pisanja (vašega, Kontetovega ali mojega) je razvidna večja netoleranca do drugače mislečih.

To kar VI očitate meni v prvem stavku navedenega citata, je bilo storjeno po mojem mnenju v prejšnjih dveh člankih, ki jih je podpisal g KONTE v imenu SDS, proti ostalim svetnikom in to je bilo razlog da sem se sploh oglasil.

Ob tej priliki vam povem, da o tem ne bom več polemiziral tukaj, sem pa pripravljen z vami kadar koli in kjer koli izmenjati mnenje.

Očetovske nasvete prosim prihranite za svoje, enako misleče, prijatelje in jih ne dajajte tujim »mladostnikom«. O tem kdo in koliko dela v občinskem svetu pa raje prepustiva v oceno in v odločitev volivcem.

S spoštovanjem !

Datum:07. 05. 2004

Podpis:

 

 

 

 


Copyright © 1997-2009 Peter Lužnik & ostali avtorji. Vse pravice pridržane.