Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::e-pošta:: 

Akcija o prometni varnosti v občini Žirovnica
Miha Pesjak, Kristjan Lamberger

V šoli smo izdelali plakate na katere smo napisali vabilo za voznike motornih vozil. V ponedeljek 9. 2. 2004 smo jih povabili na spretnostno vožnjo med ovirami in bočno parkiranje.

Pripeljal se je inštruktor za poizkusno vožnjo. Učenci našega razreda so obiskovalcem povedali nekaj besed o poteku projekta, potem pa je besedo prevzel gospod Antonič – inštruktor in predsednik izpitne komisije z Jesenic.

Slika 4: Predstavitev projekta

Povedal nam je kako se sedi v avtu ( na posebnem sedežu, dokler smo še otroci ). Pokazal je tudi obvezno opremo avtomobila. Dodal je še, da morajo imeti vsi avtomobili rezervno gumo, varnostni trikotnik, prvo pomoč, žarnice…

V megli vozimo z meglenkami.

Slika 5: Ogled opreme v avtomobilu

Nato nas je gospod inštruktor peljal z novim Golfom med ovirami. Hitro je zavrl, da smo občutili, kako pomembno je, da smo pripeti z varnostnim pasom.

Na predstavitvi je bilo kar nekaj odraslih. Voznik Slavko je povedal, da se vozi z avtom že petnajst let in da ni še nikogar povozil.

Med ovirami so svoje znanje lahko preizkusili tudi drugi obiskovalci. Nekateri so se odpeljali kar malo dlje, saj jim je bil novi avtomobil zelo všeč. Peljale so se tudi učiteljice.

Na koncu nam je gospod Antonič povedal, da veliko vozi med ovirami in tudi spretnostno vožnjo je pokazal že mnogokrat.

Slika 6: Dobro, da smo bili pripeti!

MIHA PESJAK
KRISTJAN LAMBERGER

Učenci se najlepše zahvaljujemo:
- SPV Žirovnica za organizacijo akcije
- INTEGRALU Jesenice in direktorju I. Jekovcu, ki nam je odstopil svoje vozilo in inštruktorja G. Antoniča


Copyright © 1997-2009 Peter Lužnik & ostali avtorji. Vse pravice pridržane.