Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::e-pošta:: 

Martinov večer 2005
Breznica, 12. november 2005
besedilo: Franc Zupan

Leto je hitro na okoli in preživeli smo zopet lep Martinov večer. Tokrat smo bili brez Martina, pa vseeno v dobri družbi voditelja Boža Janežiča, Marje in Jožeta Jalna ter njune žeronške korete in gostom večera rojakom Aleksandrom Mežkom. Organizatorji so že trinajsto leto zapored bili nonet Vasovalci v nekoliko spremenjeni sestavi, a še vedno delovno zagnani. Scenarij in odrsko postavitev je tudi to leto oblikoval naš prijatelj Zdenko Mežek in se mu zahvaljujemo za trud in požrtvovalno delo. Enako zahvalo smo dolžni vsem nastopajočim, predvsem pa publiki, ki je našo prireditev številno obiskala.

Večer se je po predstavi podaljšal v druženje ob prigrizkih in dobrem vinu za vse nastopajoče in obiskovalce. Aleksander Mežek je še trikrat odšel na oder na prošnjo vseh in odpel dobršen del svojega bogatega repertoarja. S tem je bil dosežen namen naše tradicionalne prireditve, saj poleg kulture (in ne zabave, kot je bilo objavljeno na spletu) našim sokrajanom poskušamo dati nekaj več kot le goli obisk prireditve. Vsi Vasovalci mislimo, da smo uspešni in tudi zadosti prizadevni in tu mislimo tudi na naš Markov semnj, ki je narejen prav z istim motivom.

Letos zaključujemo šestnajstletno bogato delovno obdobje z našo zborovodkinjo gospo Miro Mesarič in nameravamo delati vnaprej ob vzpodbudi naših poslušalcev in obiskovalcev brez uradnih pohval in plaket.

Zatorej hvala za obisk in nasvidenje prihodnje leto

Vasovalci

Zapisal: Franc Zupan


Copyright © 1997-2009 Peter Lužnik & ostali avtorji. Vse pravice pridržane.