Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::e-pošta:: 

Pozdravljeni na Selu!

Vaški odbor Selo in vaščani Sela smo v sodelovanju z Zavodom za turizem in kulturo Žirovnica pripravili prireditev Pozdravljeni na Selu.

Prireditev je potekala v soboto 26.08.2006 na Selu, kjer je bil celoten program razdeljen v dva dela.

Prvi del je bila namestitev zvonov v zvonik cerkve Sv. Kancijana na Selu, katero so vaščani Sela že pred prireditvijo delno obnovili, uredili pa so tudi okolico. Težko bi na tem mestu koga izpostavili, saj so si vsi v največji meri prizadevali. Zahvala gre vsem, ki so karkoli pripomogli k lepi podobi naše vaške cerkve.

Na sam dan namestitve zvonov v zvonik cerkev je potekel blagoslov zvonov in slovesna maša.

Po končani svečanosti namestitve novih zvonov pa se je na prireditvenem prostoru pričel drugi del prireditve, ki je bil namenjen predstavitvi vasi Selo. Program je bil pester in zanimiv. Tako da so obiskovalci prireditve lahko slišali marsikaj zanimivega o vasi Selo, na koncu pa so lahko v prijetnem vzdušju poklepetali in se zavrteli ob zvokih glasbe. Na koncu bi se rad še enkrat zahvalil vsem vaščanom Sela, ki smo pokazali in dokazali da ZNAMO in ZMOREMO organizirati spodobno prireditev.  Poudariti velja, da so tako tisti, ki so sodelovali pri obnovi cerkve kot tudi vsi tisti, ki so pomagali organizirati celotno prireditev, delali brezplačno in to v dobrobit vasi Selo!

Naj zaključim z željo, da je bila ta prireditev pokazatelj da Selani zmoremo tudi organizacijo prireditve srečanja Slovenskih vasi SELO.

Pobudnik prireditve
Boštjan NOČ


Copyright © 1997-2009 Peter Lužnik & ostali avtorji. Vse pravice pridržane.