Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::e-pošta:: 

Letos že sedmič zapored nonet Vasovalci prirejamo Markov semenj v Vrbi v soorganizaciji z občino Žirovnica in vaščani Vrbe. Prireditev povezuje Slovence znotraj matične domovine kot tudi Koroške, Furlanije in Julijske krajine s Kanalsko dolino. Prireditev bo v nedeljo, 30. aprila 2006 od 10 ure dalje.

Srečalo se bo dvanajst tamburaških in pevskih skupin iz Slovenije in zamejstva.

Prireditev bo potekala v vasi Vrba in neposredno pri cerkvi Sv. Marka v velikem prireditvenem šotoru in bo v vsakem vremenu.

Mašo v čast sv. Marka bo daroval brezniški župnik g. Ciril Brglez. Sledil bo sprevod nastopajočih skupin in njihova predstavitev pod lipo sredi Vrbe. Nato sledi ogled semnja, kjer se bodo predstavili mojstri domače in umetne obrti. V vmesnem času sledi okrepčilo. Ob 13. uri se bo pričela osrednja prireditev, ki jo bosta pozdravila županja naše sosednje občine preko Stola iz Bistrice v Rožu in župan občine Žirovnica. Sledil bo koncert tamburaških in pevskih skupin.

Po zaključku se bomo zavrteli, kot se pravemu semnju pritiče ob zvokih ansambla Gorenjski muzikantje. V večernem mraku bo zagorel kres.

PROGRAM PRIREDITVE:

  • 10:00 Sv. maša ob prazniku sv. Marka

  • 11:15 Sprevod pevskih in tamburaških skupin skozi Vrbo do vaške lipe, kjer se bo vsaka skupina predstavila z eno pesmijo.

  • 13:00 Pozdravi županov in nastopi tamburaških in pevskih skupin na prireditvenem prostoru pred cerkvijo Sv. Marka. Vsaka skupina bo zapela dve pesmi.

  • 15.00 Po koncertu ste vsi vabljeni na prijetno druženje ob glasbi ansambla Gorenjski kvintet.

  • 20.00 Kresovanje

Na svidenje v Vrbi v vsakem vremenu!

Moški nonet Vasovalci


Copyright © 1997-2009 Peter Lužnik & ostali avtorji. Vse pravice pridržane.