Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::knjiga gostov::  ::e-pošta:: 

Ekipa Trim tim Žirovnica v elitni ligi in - line hokeja
Miha

Članom ŠD TRIM TIM (sekcija in-line hokej) je v začetku julija uspel preboj v elitno ligo slovenskega in-line hokeja. Tako so postali prvi in edini prvoligaš iz naše občine. V letošnji sezoni bodo stali nasproti najboljšim ekipam v tovrstnem tekmovanju!

11-članska ekipa, ki je bila sestavljena iz osmih kašarjev, katerim so na pomoč priskočili trije igralci iz bližnje Blejske Dobrave, se je v pretekli sezoni udeležila tekmovanja v prvi ligi. V tem tekmovanju je poleg ekipe iz Žirovnice nastopalo še 16 ekip iz celotne Slovenije. V izenačenem prvem delu je Trim Tim osvojil odlično 4. mesto in se uvrstil v končnico prvih osem ekip. Končnica se je igrala v Vipavski dolini, v kraju Renče. V četrtfinalu so kašarji odpravili drugo ekipo Horjula s tremi zadetki razlike. S tem so izpolnili zastavljeni cilj. Nato so sproščeno odigrali polfinalni dvoboj z ekipo Zbornaja banda iz Kranja. V napetem gorenjskem derbiju so naši slavili s 6:2. Kljub veliki utrujenosti se kašarji niso predali. V finalu proti Brezovici so imeli že vajeti v svojih rokah, a na koncu nesrečno izgubili za gol. Osvojili so torej končno 2. mesto in si s tem priborili dodatno tekmo – kvalifikacije za napredovanje v elito! V novozgrajeni dvorani v Horjulu se je ekipa Trim Tim-a pomerila z ljubljansko ekipo FMC Acconto. V hokejski poslastici za gledalce in veliki borbenosti obeh ekip je zmagala naša ekipa in sicer s kar 6:0. Kašarji so pokazali, da se lahko kosajo s in-line hokejsko smetano v Sloveniji in si zasluženo priigrali ''vstopnico'' za nastop med elito.

Vrnitev v elitno ligo pa ni bil edini uspeh Trim Tim-a v pretekli sezoni, saj so še pred začetkom državnega prvenstva dosegli velik uspeh. V pokalu Slovenije, kjer sodelujejo vse slovenske ekipe, skupno 27, so naši sovaščani uspeli priti do polfinala, kjer so izgubili proti pokalnim podprvakom City Park strelami. Pot do polfinala pa ni bila lahka. V drugem krogu so premagali Muflone iz Tolmina šele po podaljšku. V četrtfinalu so se pomerili še elitnoligašem iz Kranjske Gore. Kranjskogorci, ki so bili pred tekmo favoriti, so morali priznati premoč Žirovničanom.

V prihodnji sezoni bomo torej v občini Žirovnica imeli prvič prvoligaša. Ekipa za nasledjo sezono še ni dokončno sestavljena, a je jasno, da bo potrebno pripeljati še kakšnega kakovostnega igralca. Če bo šlo vse po načrtih bo ekipi pomagal odlični igralec in uveljavljeni trener Matjaž Mahkovec. Trenutno in-line hokejska ekipa Trim Tim zelo uspešno nastopa v Zimski ligi, ki se igra v dvorani v Horjulu. Rezultate tega tekmovanja lahko spremljate na: http://www.inlinehokej.com/

MIHA


Copyright © 1997-2003 Peter Lužnik. Vse pravice pridržane.