Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::knjiga gostov::  ::e-pošta:: 

Snemanje kekca
Preprosta žolna

Četa Tulečih kojotov iz skavtskega stega Breznica 1 se bo letos poleti odpravila na Kvajdej (tabor vseh gorenjskih čet), ki bo potekal pod geslom: V NARAVO ZA KRAVO, junak našega Kvajdeja pa bo KEKEC. Vsaka četa, ki se bo tabora udeležila je dobila nekaj minutni odlomek iz filma: Kekec in Bedanec, ki ga more posneti.

Najprej smo določili režiserko, igralce ter snemalce drugi pa smo doma pobrskali po omarah, če imamo kakšno primerno obleko za like. Bila je sončna sobota, ko smo se zbrali pred skavtsko sobo da bi posneli prvi odlomek. Skavt se znajde smo dejali ter iz majhne drvarnice naredili prijetno Kosobrinovo hišico med tem ko so sta se igralca učila tekst. Vse je bilo na red, da smo začeli snemati. »Kamera, akcija!« je dejala režiserka, čez nekaj sekund pa: «Stop!« Razlog: Kosobrin je pozabil tekst. Razlogov je bilo še veliko, saj smo 3 minutni odlomek posneli v treh urah . Kljub temu smo imeli še toliko energije, da smo se odpravili v Reber posneti še Kekca kako poje svojo pesem in bos skaklja po travi. Potem pa hitro domov na kosilo!

Drugi prizor smo morali posneti ob slapu, ker pa ni bilo dovolj vode tudi slapu ni bilo tako da smo posneli kar v Završnici brez slapu. V prizoru bi morala Mojca razbiti vrč, a se nam ga je zdelo škoda pa tudi, kaj če prizor ne bi uspel. Uporabili smo zvijačo, pri tem pa je vrč ostal cel Mojca pa je objokana pela pesem ter iz vode pobirala črepinje. Posneli smo še Bedanca kako vpije ter kliče Mojco potem pa odšli domov ter mislili da smo s tem prizorom zaključili, pa ni bilo tako, saj je snemala samo ena kamera pri njej pa se je nekaj zapletlo...tako da smo morali hočeš, nočeš ta prizor posneti ponovno. Tokrat z dvema kamerama za vsak slučaj.

Ostal nam je samo še zadnji in hkrati najtežji prizor, saj morajo notri nastopiti tudi krave. Poleg tega pa je Kekec nenapovedano odšel na Dunaj! Zato je Kekca igral drug lik, da pa tega gledalci ne bi opazili smo ga ves čas snemali samo v hrbet. Ko smo prispeli do pašnika z živino je nastal nov problem: nekateri so se bali krav (med drugim malo tudi Kekec, ki pa je moral veselo skakljati med njimi)

 

TEŽAVE S KRAVO!

Vendar vseeno ni bilo tako težko kot smo mislili. Krava je potem ko smo jo privezali stala popolnoma pri miru. Šele potem ko bi morala pobegniti smo jo vlekli, poganjali da je odšla proč.

 

STRIC MIŠNJEK MOLZE KRAVO.

Na koncu smo si privoščili sok ter piškote potem pa se poslovili.

Dobili smo se še 1.6.2007 v Završnici da smo ponovno posneli prizor ob vodi. Sedaj pa čaka naloga samo še naše fante, da vse to spravijo v lep odlomek iz filma Kekec in Bedanec.

Kljub raznim zapletom smo se veliko nasmejali, ter pridobili novo igralsko izkušnjo, ki se nam bo vtisnila v spomin!

 

REŽISERKA TER SNEMALCI

Preprosta žolna

 


Copyright © 1997-2003 Peter Lužnik. Vse pravice pridržane.