Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::knjiga gostov::  ::e-pošta:: 

Ob letu osorej – nova oblast v občini že eno leto
Milan Dubravac

Čas dandanes predstavlja povsem drugačne okvirje kot še nekaj let nazaj. Hitrost s katero se vse okoli nas odvija nam je občutek za čas spremenila in tako kot vsi opažamo nam ''čas hitro leti''. Tako bo te dni minilo že eno leto od zadnjih lokalnih volitev na katerih ste občani občine Žirovnica na novo izvolili oblast v naši občini. V primerjavi s prejšnji sestavom se občinski svet ni bistveno spremenil, najmočnejša politična skupina je še naprej ostala ''Neodvisna lista za Žirovnico'', pomembnejše politične stranke pa so z nekaj popravki ostale v občinskem svetu. Lahko bi na hitro rekli oblast je ostala nespremenjena saj je razmerje predstavnikov občanov v svetu približno isto. Pa temu ni čisto tako.

Glavna in najpomembnejša novost na lanskih volitvah je bila vsekakor izvolitev novega župana, g. Pogačarja, ki prihaja iz Neodvisne liste za Žirovnico. To je v bistvu pomenilo, da je neodvisna lista v resnici postala glavna politična sila v občini. Vsi se lahko strinjamo, da je delovanje v taki majhni občini predvsem velika odgovornost in tega smo se v neodvisni listi vseskozi zavedali. S ''svojim'' županom se je odgovornost samo še povečala in dela smo se lotili skrajno resno. Vsak tak mandat predvsem temelji na izpolnitvi danih obljub občanom. Za to se napori ''vladajočih'' predvsem usmerijo v izvedbo obljubljenih projektov. Pri neodvisni listi smo prepričani, da bomo obljube dane občanom poskušali uresničiti, hkrati pa smo se odločili, da občino še malo bolj približamo občanom, jo naredimo še prijaznejšo in skratka prijetno za bivanje. Predvsem delovanje našega župana gre v tej smeri in upamo, da ste občani to vsaj malo že zaznali pri reševanju vsakdanjih problemov. Eno leto sicer še ni čas za kakšne obsežne analize saj je glede na trajanje določenih projektov še prezgodaj. Kljub temu pa smo prepričani, da je splošna klima v občini malo bolj sproščena in da bistvenih političnih napetosti kot so po drugih občinah ni. Če se malo pohecam, ko je največ debate med političnimi subjekti v občini o tem kako visok naj bo strop v novi večnamenski dvorani, potem je to o bolj sproščenem vzdušju in manj konfliktih res.

Razlog temu je nedvomno ta, da občino ''vodimo'' od političnih strank in svetovnih nazorov neodvisni predstavniki, kjer so nam edini cilji in problemi tisti povezani z našo okolico v kateri živimo. To še enkrat potrjuje naše prepričanje, da visoka politika v taki majhni občini nima prostora, no pa saj to ste že na treh volitvah jasno povedali občani sami in zasluga za to gre pravzaprav v prvi vrsti Vam. Res pa je, da sem že velikokrat slišal, da je tako razmerje moči, kjer politične stranke nimajo toliko vpliva nepravilno in nerealno in da je ''Neodvisna lista za Žirovnico'' umetna tvorba, ki ne more biti resna opcija za našo občino. No tisti, ki tako razmišljajo pravzaprav le iščejo razloge za tako stanje in svoj neuspeh. Pa naj jih malo razsvetlim. Razlog za to je v občanih, ljudeh! Vi občani s svojim razmišljanjem in dojemanjem kako si urediti življenje v svoji lokalni skupnosti dokazujete, da imamo prav!

Župan in občinski svetniki vam zagotavljamo, da bodo vsi naši koraki v prihodnje usmerjeni predvsem v dobro vas občanov in da bo bivanje v tej ''podobi raja'' še naprej prijetno.

V Imenu NEODVISNE LISTE ZA ŽIROVNICO
Milan Dubravac – občinski svetnik


Copyright © 1997-2003 Peter Lužnik. Vse pravice pridržane.