Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::knjiga gostov::  ::e-pošta:: 

TVD Partizan Žirovnica vabi na drsanje!


Milojka Pogačar

Luč miru iz Betlehema prihaja na Breznico

Kot vsako leto prihaja med nas Luč miru iz Betlehema, plamen, ki ga je bil prižgan v votlini Kristusovega rojstva. V soboto, 15. decembra 2007 je ta plamen poromal z Dunaja v več kot dvajset evropskih držav, tudi v Slovenijo, kjer so v nedeljo, 16.12. 2007 potekali osrednji sprejemi v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici. V tem tednu pred božičem bomo brezniški skavti iz stega Pod svobodnim soncem razdelili plamen Luči miru iz Betlehema med ljudi. Tako bo mogoče prižgati plamen v:

  • soboto, 22. 12. 2007, ko bomo 18.30 (po večerni sveti maši) pred cerkvijo Žalostne Matere Božje na Breznici pripravili osrednji sprejem Luči miru iz Betlehema na Breznici (od takrat bo naprej bo plamen gorel tudi v župnijski cerkvi) ter

  • v nedeljo, 23. 12. 2007, ko bomo skavti in skavtinje delili plamen Luči miru iz Betlehema po podružničnih cerkvah (sv. Klemen na Rodinah, sv. Florjan na Studenčicah, sv. Marko v Vrbi, sv. Kancijan na Selu, sv. Martin v Mostah ter sv. Radegunda na Bregu) in v Smokuču (pri vodnjaku sredi vasi).

Tako kot že lani tudi letos sveč ne bomo prodajali oziroma jih ne sprejemih ne bo možno kupiti, zato vas prosimo, če jih imate s seboj.

Luč miru iz Betlehema že ponesli tudi na najvišji vrh naše občine. Tudi letos jo bomo, če nam bodo vremenske razmere dopuščale ponesli na Stol, in sicer, v sredo 26. decembra. Če bi se nam kdo želel pridružiti se lahko za več informacij obrne na Toneta Špendova (tone.spendov@volja.net ali 041/582-115).

Brezniški skavti iz stega Pod svobodnim soncem

Luč miru iz Betlehema 2007

Projekt Luč miru iz Betlehema se je začel 1986 na avstrijski televiziji ORF. V oddaji Luč v temi (Licht ins Dunkel), namenjeni invalidnim otrokom, so organizatorji sodelujočim namesto drobnih daril delili plamen iz votline Jezusovega rojstva v Betlehemu. Plamen Luči miru iz Betlehema so člani Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov prvič ponesli v Slovenijo leta 1991.

Predstavniki sodelujočih organizacij iz cele Evrope, bodo 15. decembra na ekumenskem bogoslužju na Dunaju prejeli plamen, ki je bil tudi letos prižgan v Betlehemu. Vsako leto slovenski skavti in skavtinje izmed sebe izberejo otroka oziroma mladostnika, ki si zasluži naziv nosilec plamena Luči miru iz Betlehema. Letos je ta čast doletela Leona Anžela iz Kamnika ter brezniško skavtinjo, 16-letno Moniko Žemlja iz Vrbe. Plamen Luči miru iz Betlehema bosta prinesla v Slovenijo, kjer bodo 16. decembra sledili sprejemi v Ljubljani, Novi Gorici in Mariboru. V prihodnjem tednu pa bo plamen Luči miru iz Betlehema zagorel v številnih slovenskih ustanovah, župnijah in domovih.

Danes je bil še en izlet starejše skupine planinskega krožka OŠ Žirovnica. V čudovitem vremenu smo se vzpeli na Kriško goro nad Tržičem, od koder smo prečili po razglednem grebenu na Tolsti vrh (1715 m). Tam je prišla na plan naša ustvarjalnost. Prisluhnili smo prepevanju različnih glasbenih skupin in ustvarili pravo likovno kolonijo.

Tone Špendov

Gorenjski muzej vabi na Urico poezije v Prešernovo rojstno hišo v Vrbi, kjer bo v ponedeljek, 3. decembra 2007 ob 17.00 srečanje s pisateljico

NEŽO MAURER.

Pogovor bo vodil Jaka Košir.

V nedeljo 2. decembra ob 18. uri, bo v dvorani na Breznici Osrednja slovesnost ob občinskem prazniku Občine Žirovnica

Srečanje s svetim Miklavžem 2007

Tudi letos v našo župnijo prihaja sveti Miklavž. Otroci se bodo z njim srečali v sredo, 5.decembra zvečer v župnijski cerkvi na Breznici. Otroci ste na ta dan skupaj s starši lepo povabljeni v župnijsko cerkev k sveti maši, ki se bo pričela ob 18.uri. Po maši se bo dogajanje v cerkvi nadaljevalo s krajšim programom in z obiskom svetega Miklavža.

Prijave otrok zbiramo v zakristiji:

v soboto, 1.decembra:
     - po maši ob 17.uri v cerkvi sv.Martina v Žirovnici
     - po maši ob 18.uri v župnijski cerkvi
v nedeljo, 2.decembra po mašah ob 8.uri in ob 10.uri v župnijski cerkvi

Prispevek staršev ob prijavi znaša 10 EUR.

Otroci, starši in vsi ljudje dobre volje lepo vabljeni na srečanje s svetim Miklavžem!

Starši in skavti skavtskega stega Pod svobodnim soncem Breznica

Optika v vsako hišo

Pred dobrimi desetimi leti je bilo področje naše današnje občine Žirovnica eno izmed prvih v Sloveniji, kjer je domači kabelski operater omogočal dostop do Interneta preko omrežja kabelske televizije. Pionirsko delo domačih strokovnjakov je naše vasi postavilo na svetovni zemljevid, takrat še redkih kabelskih operaterjev s takšno ponudbo. Telekomunikacijske tehnologije so se v tem času razvijale in letos smo se znašli pred novim izzivom.

Na spletišču Občine Žirovnica - www.zirovnica.si - je bilo danes objavljeno tudi uradno sporočilo o začetku gradnje novega optičnega kabelskega sistema na področju občine Žirovnica. Optična omrežja so omrežja prihodnosti, saj lahko ponudijo več kot katerakoli druga tehnologija prenosa podatkov. So okolju prijazna, saj se po vlaknih pretaka samo svetloba in okolja ne onesnažujejo z elektromagnetnim sevanjem, pravtako pa so zaradi neprevodnosti neobčutljiva na elektromagnetne motnje in udare strel. Optična vlakna so pri tem omrežju napeljana do vsake hiše, z uporabo storitev, ki so prek tega omrežja na voljo, pa odpadejo potrebe po zračnih bakrenih telekomunikacijskih kablih, ki sedaj kazijo pročelja mnogih hiš in izgled naselij. Na podzemne elektrovode bomo na žalost morali še nekaj časa počakati.

Z dokončno izgradnjo omrežja, ki je predvidena za konec leta 2008, bomo ljudje pod Stolom spet stopili v korak s časom. Pravzaprav, ga bomo spet malce prehiteli. ;)

Peter Lužnik

in Osnovna šola Žirovnica

 

prirejata rekreativno tekmovanje v

PLAVANJU

v Radovljici v pokritem bazenu

v soboto, 24. novembra 2007 s pričetkom ob 16 uri. Dolžina proge je 50 metrov. Prijave sprejemamo na dan tekmovanja ob bazenu.

Organiziran bo avtobusni prevoz. Zbor pred OŠ Žirovnica ob 15.30. Ob povratku bo avtobus ustavljal na vseh postajališčih od Rodin do Brega.

Vabljeni!


Danes smo izvedli izlet planinskega krožka OŠ. Kljub ne najlepšemu vremenu smo osvojili vrh Črne gore nad Mojstrano. Ves čas je rahlo naletaval sneg in kar precej hladno je bilo, vendar nas to ni motilo. Le za razgled smo bili prikrajšani. Pa kdaj drugič!

Lep pozdrav!
Tone Špendov

V Žirovnici bodo skupaj z otroci 16.11. 2007 med zajtrkovali tudi župan g. Pogačar, ravnatelj OŠ g. Sodja in predsednik ČZS g. Noč

Slovenski čebelarji pridelujejo prvovrsten med in ostale čebelje pridelke, zato so se na Čebelarski zvezi Slovenije odločili, da organizirajo akcijo z geslom En dan med slovenskih čebelarjev za zajtrk v naših vrtcih in otrokom v vrtcih podarijo slovenski med.

 (vir fotografije: http://www.slo-foto.net )

Osveščenost o zdravem načinu življenja se mora začeti že v otroštvu, zato želijo z akcijo približati med in ostale čebelje pridelke otrokom in jim vzbuditi vse življenjsko željo po skrbi za svoje zdravje. Ob tem pa želijo pri otrocih in njihovih starših vzbuditi tudi skrb za čebelo in ohranitev narave.

Akcija poteka prav te dni po vsej Sloveniji in seveda tudi v Žirovnici, ko predstavniki čebelarskih društev v prvem tednu novembra v vrtce nosijo slovenski med in izobraževalno gradivo o koristnosti medu in čebel. Čebelarska zveza Slovenije pa je povabila vse vrtce, da na dan 16. novembra 2007 otrokom za zajtrk postrežejo slovenski med.

Občina Žirovnica, kot zibelka slovenskega čebelarstva podpira to akcijo, saj navsezadnje tudi predsednik ČZS g.NOČ prihaja iz naše občine. V znak podpore se bosta dne 16.11.2007  župan g. Leopold POGAČAR in ravnatelj šole g. Valentin SODJA udeležila "čebelarskega" zajtrka v vrtcu Žirovnica.Polleg njiju se bo zajtrka v domačem vrtcu udeležil tudi predsednik ČZS Boštjan NOČ

 

Vabi k organizirani vadbi

NAMIZNEGA TENISA

Vadba po potekala v mali dvoranici v TVD Partizanu v Žirovnici pod strokovnim vodstvom g. Filipovič Petra.

Informativni sestanek bo v torek 6.11.2007 ob 17 uri.

Vabljeni in športni pozdrav!

in Osnovna šola Žirovnica

 

prirejata

OBČINSKO PRVENSTVO V KROSU

v petek, 12. oktobra 2007, ob 16. uri

Štart in cilj bo ob jezeru, proga poteka okoli umetnega jezera na Završnici, dolga je približno en kilometer, lahko jo tudi prehodite.

VABLJENI!

Informacije: Samo Mekina, 041 67 68 27

ZDRUŽENJE SLOVENSKIH KATOLIŠKIH SKAVTINJ IN SKAVTOV
Skavtski steg Pod svobodnim soncem - Breznica 1

BREZNIŠKI SKAVTI ORGANIZIRAMO:

''DOBRODELNO PAPIRNO AKCIJO'' ZA POMOČ ŽRTVAM POPLAV V ŽELEZNIKIH.

Akcija bo potekala na parkirišču ob cesti v Vrbo:

*V PETEK, 12.10.2007, od 16.00 do 18.00,
*V SOBOTO, 13.10.2007, od 9.00 do 12.00,
*V NEDELJO, 14.10.2007, od 9.00 do 10.00.

Lepo povabljeni k zbiranju starega papirja za pomoč žrtvam, ki jim je vodna ujma uničila domove.

SE VIDIMO NA PAPIRNI AKCIJI!

Brezniški skavti in skavtinje

Word datoteka z obvestilom

planinsk

O

 

 

društv

O

 

 

ŽIR

O

VNICA

 

prireja v soboto, 6. oktobra,

izlet na Olševo.

Pot bo potekala preko Železne Kaple (Avstrija) v dolino Remšenik, skozi Vrata (zanimiva naravna okna v masivu Olševe) do Potočke zijalke in na najvišji vrh Govco (1929 m).

Odhod bo ob 6. uri izpred Elektro Žirovnica. Nezahtevne hoje bo za 6 ur. Poleg planinske opreme za visokogorje vzemite s seboj tudi baterijsko svetilko in osebni dokument za prehod meje.

Prijavite se do četrtka na tel. 041 582 115 (Tone Špendov).

TVD Partizan in vaditelji vabijo k športni vadbi za najmlajše in namiznemu tenisu

SPOŠTOVANI STARŠI !

Že tretje leto zapored bomo v dvorani TVD Partizan v Žirovnici, pričeli s športno vadbo za najmlajše. Vadbo bomo organizirali v treh starostnih skupinah in sicer :
- Otroci stari 4 in 5 let, vsak ponedeljek 16°°-17°°
- Dve in tri letniki, vsako sredo 16°°-17°°
- Otroci stari 6 in več let, vsak petek 16°°-17°°

Skupine bosta vodila profesorja športne vzgoje g. Boštjan Modrijan in g. Jure Vajs.

Ker gotovo želite, da vaši otroci aktivno in kakovostno preživijo prosti čas v dolgih jesenskih in zimskih popoldnevih, da se družijo, krepijo osebnostne lastnosti in splošne motorične sposobnostih, vas vabimo, da se nam pridružite na prvem srečanju, v ponedeljek, 1. oktobra 2007. Podrobnejše informacije boste prejeli na prvem srečanju. Predhodna prijava ni potrebna. Prispevek staršev je 2 evra na vadbo.

Ob pestri paleti ponujenih športnih vsebin omenjene vadbe, pa lahko po dogovoru organiziramo tudi druge oblike druženja oz. športno – rekreativne dejavnosti - pohodi, sankanje, smučanje,… .

 

NAMIZNI TENIS

Namizni tenis je lep in zanimiv šport, učenje in trening pa prijeten način preživljanja prostega časa za mlade. V mali dvoranici bo vadbo tudi to sezono, kot že doslej, vodil g. Peter Filipovič. Termina bosta dva in sicer:
- sreda 17-18h
- petek 17-18h

Pričetek vadbe bo v sredo, 26. septembra 2007, kjer boste seznanjeni tudi z ostalimi informacijami Prispevek je 2 evra na vadbo.

Vljudno vabimo vse starše, da se z vašimi otroki udeležite tudi ostalih rekreativnih tekmovanj, ki jih organiziramo:
- krosa,
- plavanja,
- veleslaloma,
- sankanja,
- smučarskega teka,
in športnih aktivnosti ob dnevu športa in zabave v Zavrhu…

Zdrav duh v zdravem telesu! Naj nam ne bo nerodno, če kdaj pademo, važno je, da se znamo pobrati! In naši otroci to vidijo in znajo ceniti.

 

TVD Partizan Žirovnica vabi na

Odprto prvenstvo Žirovnice v tenisu

V SOBOTO 15. 9. 2007, S PRIČETKOM OB 8. URI.
TURNIR BO POTEKAL NA IGRIŠČIH OB DOMU TVD PARTIZAN ŽIROVNICA

NAGRADNI SKLAD 800 €
PRAKTIČNE NAGRADE
ZMAGOVALCI V POSAMEZNIH KATEGORIJAH PREJMEJO POKALE
V PRIJAVNINO JE VŠTET TOPLI OBROK

KATEGORIJE:
ČLANI - L. 1967 IN MLAJŠI
VETERANI - L. 1966 IN STAREJŠI

PRIJAVE SPREJEMAMO DO ČETRTKA, 13.9.2007, DO 19. URE NA IGRIŠČU, ALI NA GSM: 040 287 968 (MILAN) PRIJAVNINA: - 7 € (plača se ob prijavi)
PRIJAVE PO 13.9. 2007 SO MOŽNE DO ZAPOLNITVE MEST (PRIJAVNINA 10 €)

V PRIMERU SLABEGA VREMENA BO TURNIR PRESTAVLJEN NA KASNEJŠI TERMIN.

planinsk

O

 

 

društv

O

 

 

ŽIR

O

VNICA

 

vabi v soboto 15.9.2007 na planinsko turo na

ROMBON 2208 m

Zbor: ob 5.00 uri pred Elektro Žirovnica
Težavnost: zahtevna tura v visokogorje
Potek: Postaja D kaninske žičnice – Prevala – Rombon – Bovec
Skupaj: 8-10 ur hoje (sestop 1800 m)

Obvezne prijave na tel: 041-916-728 po 18. uri

Vodnik: Jernej Mrak

Gorenjski muzej vabi v Prešernovo rojstno hišo v Vrbi, kjer bo v sredo, 5. septembra 2007 ob 17.00 literarni večer z naslovom

LOVIM UTRINKE SVETLOBE.

Sodelovali bodo Tomaž Simetinger, Irena Trček, Zdenka Višek, Jurij Marussig in Alenka Jeraj. V kulturnem programu bo s klaviaturami nastopil Tadej Sever.

Trim Tim Žirovnica in Konjeniški klub Stol Žirovnica organizirata

Vesele dneve v Žirovnici 2007

petek, 31.8.2007  
20.00 - 03.00 Mambo kings in Saša Lendero
   
sobota, 1.9.2007  
19.00-02.00 Ansambel Lojzeta Slaka
   
nedelja, 2.9.2007  
14.00-16.00 vesele igre gorenjskih občin
17.00-18.00 zabava za najmlajše z Romano Kranjčan
18.00-01.00 Ansambel Triglavski muzikanti

V soboto in nedeljo bo bogat srečelov!

planinsk

O

 

 

društv

O

 

 

ŽIR

O

VNICA

 

vabi ljubitelje gora na

TOFANE DI ROZES
( 3225 m )
DOLOMITI – ITALIJA
Tofane

Rist. Pietofana ( 1657 m) - Rif. Pomedes ( 2303 m ) – fer. Sentiero Astaldi –  Rif. Giussani ( 2600 m ) –
TOFANA DI ROZES ( 3225 m ) – Rif. Giussani – Rif. A. Dibono ( 2083 m ) – Cian Zopè.

V SOBOTO, 18. avgusta 2007

Avtobus – odhod z RODIN ob 4. uri – se bo ustavljal na vseh postajah v občini Žirovnica.

Vsi udeleženci naj imajo primerno planinsko opremo za visokogorje, potni list ali osebno izkaznico, priporočljive so pohodne palice.

ZA VZPON PO FERRATI JE OBVEZEN PLEZALNI PAS, ČELADA IN SAMOVAROVALNI KOMPLET.
( komplet si lahko sposodite na društvu )
Ferata je srednje zahtevna.

Zmerne hoje je 7 – 8 ur.
Cena izleta je 33 EUR in 9 EUR za žičnico.
Zaradi rezervacije avtobusa prosim, da se prijavite do četrtka, 16. 08. 2007 do 10. ure
Prijave sprejema MADON BORIS, Smokuč 60 Žirovnica.
TEL. 04 580 30 91 ali GSM 040 241 737

Pridružite se nam !

planinsk

O

 

 

društv

O

 

 

ŽIR

O

VNICA

 

Planinsko društvo Žirovnica vabi na planinski izlet 21. julija 2007

TRAVNIK
(2256 m.n.m.)

Nedotaknjena pokrajina neokrnjenega planinskega cvetja, sviščov in gamsov!

Zbor: 5:00 izpred Elektro Žirovnica
Prevoz: kombi
Izhodišče: Vas Soča- Vrsnik- Planina za Skalo
Težavnost: Lahko brezpotje
Dolžina ture: Vzpon 4.30 ure
Sestop 3 uri- Skupaj 8.30 ure
Višinska razlika: 1450 m
Informacije in prijave na tel.: 041 366179
Vodnik: Bojan

planinsk

O

 

 

društv

O

 

 

ŽIR

O

VNICA

 

Planinsko društvo Žirovnica vabi na dvodnevno turo na

OJSTRICO
( 2350 m )

Dom planincev v Logarski dolini ( 835 m ) - Koča na Klemenčevi jami ( 1208 m ) – 1. dan

Škrbina ( Kopinškova pot ) – Ojstrica ( 2350 m ) –  Škarje ( 2141 m ) – Logarska dolina – 2. dan

V petek, 6. julija 2007
Zbor ob 16. uri pred stavbo Elektro Žirovnica.

Nezahtevna pot, 2 uri hoje – 1. dan,
Zelo zahtevna pot, 8 ur hoje – 2. dan.

Obvezna oprema: plezalni pas, samovarovalni komplet, čelada

Prijave: Madon Boris, tel. 040 241 737 do četrtka, 5. julija 2007

Vabi vas slikovita Logarska dolina!
Vodnik: Boris
 

prireja

TURNIR V NAMIZNEM TENISU

V soboto 23.6.2007

Začetek turnirja bo ob 9.uri v telovadnici TVD Partizan Žirovnica. Prijave sprejemamo do pričetka tekmovanja, nakar bo žrebanje parov 1. kroga tekmovanja.

Vabljeni!

 

 

 

 

 

V okviru Dneva veselja in zabave v organizaciji TVD Partizan Žirovnica in Občine Žirovnica, bo v soboto 30. junija 2007 v Zavrhu potekala tudi akcija veter v laseh - s športom proti drogi.

Občankam in občanom občine Žirovnica čestitamo ob Dnevu državnosti in Spominskem dnevu Občine Žirovnica.

Župan Leopold Pogačar
Občinski svet in Občinska uprava

Ob počastitvi dneva državnosti

Vas vabimo

na srečanje pod lipo državnosti na Breznici,

ki bo v nedeljo, dne 24.junija 2007 ob 11.00 uri.

Kulturni programom bodo izvajali člani KD dr. France Prešeren Žirovnica Breznica, počastitvi pa bodo prisostvovali tudi udeleženci posaditve lipe.

V A B L J E N I !

planinsk

O

 

 

društv

O

 

 

ŽIR

O

VNICA

 

Planinsko društvo Žirovnica prireja v soboto, 23.junija,

izlet na Olševo.

Pot bo potekala preko Železne Kaple (Avstrija) v dolino Remšenik, skozi Vrata (zanimiva naravna okna v masivu Olševe) do Potočke zijalke in na najvišji vrh Govco (1929 m).

Odhod bo ob 6. uri izpred Elektro Žirovnica. Nezahtevne hoje bo za 6 ur. Poleg planinske opreme za visokogorje vzemite s seboj tudi baterijsko svetilko in osebni dokument za prehod meje.

Prijavite se do četrtka na tel. 041 582 115 (Tone Špendov).

Gledališka predstava Pod svobodnim soncem - v soboto 16. 06. 2007 na parceli pašne skupnosti Smokuč (na poligonu)

V soboto 16. 06. 2007 bo predvidoma ob 21.00 uri na parceli pašne skupnosti Smokuč nad Smokučem (na poligonu), velika gledališka predstava Pod svobodnim soncem v izvedbi gledališke skupine društva Trg Sevnica. gre za odlično uprizoritev romana našega znanega rojaka Fran Saleškega Finžgarja, na kateri bo nastopalo okoli sedemdeset igralcev in statistov, med njimi tudi konjeniki in skavti iz naše občine, kar pomeni da gre za eno največjih predstav na prostem do sedaj v Sloveniji.
Točna lokacija prireditve se nahaja NA TEJ POVEZAVI

Vstopnice boste lahko kupili v predprodaji od 01.06.2007 po znižani ceni 8 EUR (dobite jih na sedežu ZTK Žirovnica v Čopovi rojstni hiši) in na dan predstave po ceni 10 EUR. V primeru dežja bo predstava na sporedu v petek 22.06.2007 ob 21.00 uri. V ceno vstopnice je vključena tudi porcija pečenega odojka. Vabimo pa vas, kot je pri tej predstavi že običaj, da obiščete tudi stojnice s pijačo in ostanete v družbi igralcev pozno v noč.

vir: ZTK

mlada leta bila so kot pravljica,
jaz sem jih užival,
vriskal sred gora

VABILO

Uživajte tudi vi z nami na praznovanju 15. rojstnega dne

v petek, 8. junija 2007, ob 19.30

v dvorani na Breznici.

Gost večera bo imitator Marjan Šarec.

Mešana pevska skupina
Dr. France Prešeren

Kulturno društvo dr. France Prešeren Žirovnica – Breznica

KOLONIJA OŠ ŽIROVNICA V NOVIGRADU, vabljeni tudi "zunanji" obiskovalci.

Vse informacije na telefonskih številkah: 031 485 459 (Milan) in 040 354 177 (Anja).

 

Skavtska čistilna akcija

Zaradi mnogih dejavnosti, ki se vrstijo vse leto, smo si brezniški skavti šele pretekli petek vzeli čas za čistilno akcijo. Zadnja leta je bilo naše "delovišče" v Piškovci in tja smo se podali tudi tokrat. Očistili smo nekaj divjih odlagališč in se čudili tistim, ki tako lahkega srca v gozd odvržejo karkoli. Morda bo med pravcato galerijo raznovrstnih predmetov kdo katerega prepoznal - očitno je bolj natihem potekala dirka formule 1 za veliko nagrado Piškovce, neki obrtnik je tam izgubil večje število nekakšnih kolutov, nekomu je pa vse salonitke s strehe veter odnesel ravno pod cesto k Savi. Ampak kljub temu lahko rečemo, da se stanje z leti nekoliko izboljšuje, in prepričani smo, da tudi zaradi takšnih akcij, kot jih izvajajo razna društva v občini.

Lep pozdrav!
Tone Špendov

Soobčani, soobčanke,

Kaj ste pa vi storili s tem plakatom, ki smo ga verjetno vsi dobili na dom? Mi smo ga obesili za opozorilo in opomin. Glede na opažanja gospe Helene Tomšič pa tako nič ne zaleže, naravo veselo uničujemo še naprej in nikomur ni mar, še tistim ne, ki bi jim moralo biti glede na njihov položaj. Bravo ga. Helena!

Občanka, ki ji je mar

planinsk

O

 

 

društv

O

 

 

ŽIR

O

VNICA

 

in OBČINA ŽIROVNICA
VABITA
VSE OBČANE IN LJUBITELJE PLANIN

NA

11. TRADICIONALNI PRVOMAJSKI SHOD

V TOREK, 01.05. 2007, V DOMU
» PRI IZVIRU ZAVRŠNICE «
V ZELENICI

PRIČETEK OB 11. URI 30 min.

KULTURNI PROGRAM nonet VASOVALCI
Za hrano in pijačo je poskrbljeno.

» POD VRTAČO IN BEGUNJŠČICO SE DOBIMO«

Upravni odbor PD Žirovnica

planinsk

O

 

 

društv

O

 

 

ŽIR

O

VNICA

 

vabi na

PAJTLARICO ( 860 m )
Stari Trg ob Kolpi – pogorje Kozice – Pajtlarica – Stari Trg ob Kolpi
Med potjo ogled zanimive kraške jame.

V soboto, 21. aprila 2007 ob 6. uri

Avtobus od Most do Rodin pobira po AP. Pot je nezahtevna in primerna za vse planince. Hoje je za 4 ure. Oprema: svetilka, fotoaparat

Prijave: Madon Boris, tel. 040 241 737 do četrtka, 19. aprila 2007

Ne zamudite ogleda zanimivega delčka naše južne domovine.

Vodnik: Boris

Včerajšnja novica o zdravilnem blatu na selškem polju je bila zgolj prvoaprilska šala, podobnost z resničnimi razmerami pa ni zgolj naključna. Za objavo gre zahvala BB-ju.

Včerajšnjo soboto smo na izletu PD Žirovnica osvojili Gradiško turo - vzpetino nad Vipavo na robu planote Nanosa. Tja je speljana ena od tehnično najzahtevnejših zavarovanih poti v slovenskih gorah. Ker pa ni dolga in leži na južnih pobočjih gore, pa še nadmorska višina je majhna, je najprimernejša za zgodnjo pomlad. Da je šlo zares, vidite na priloženih slikah, več pa si jih boste lahko ogledali na spletni strani Planinskega društva Žirovnica (www.planinsko-drustvo-zirovnica.si).

Tone Špendov

planinsk

O

 

 

društv

O

 

 

ŽIR

O

VNICA

 

vabi na

GRADIŠKO TURO ( 793 m )
Vipava - Gradiška tura ( Furlanova pot ) – Čez Plaz - Vipava

V soboto, 24. marca 2007
Zbor ob 7. uri pred stavbo Elektro Žirovnica.

Zelo zahtevna pot, 4 ur hoje, lepi razgledi.
Oprema: plezalni pas, samovarovalni komplet, čelada.

Prijave: Madon Boris, tel. 040 241 737 do četrtka, 22. marca 2007

P.S. Možnost izbire nezahtevne poti na Čez Plaz.

Izkoristite lep dan v naši družbi!

Vodnik: Boris

Kulturno društvo dr. France Prešeren Breznica – Žirovnica

vabi na koncert v počastitev materinskega dne

Kje mamici bi rož nabral, mi kdo to pove?

koncert bo v soboto, 24. marca 2007, ob 19.00 uri v dvorani na Breznici

sodelujejo:
Moški nonet Vasovalci
Tamburaška skupina »Kašarji«
Ženski pevski zbor Spodnja Idrija

VSTOPNINE NI!

Vabljeni!

planinsk

O

 

 

društv

O

 

 

ŽIR

O

VNICA

 

Občni zbor PD Žirovnica

s predavanjem ZGODBA O JANAKU, bo v petek 16.3.2007 ob 19. uri v dvorani na Breznici. Predava Rok ZALOKAR.


Kulturno društvo dr. France Prešeren Žirovnica - Breznica in MOŠKI KVINTET vabita na

razstavo "Jožefovega kruha",

ki bo v nedeljo, 18. marca 2007 ob 14 uri na Rodinah. Razstava in pokušina kruha se bo začela z nekaj pozdravnimi pesmimi domačega moškega kvinteta na dvorišču pred hišo pisatelja Janeza Jalna. Sledil pa bo koncert v cerkvi Sv. Klemena na Rodinah, ki ga bodo izvajali pevci kvinteta in gostje "CORO KELIDON", ženski zbor iz Gemone, Julijska krajina. Gostje posebej gojijo črnsko glasbo in gospele. Zbor vodi gospa Lyda Cranollini.

PRIDITE NE BO VAM ŽAL

TURNIR TROJK V MALEM NOGOMETU

KAŠARIJA TEAM in TRIM TIM prirejata tradicionalni turnir trojk v malem nogometu in sicer v soboto, 24.02.2007 ob 8 uri v telovadnici OŠ Žirovnica.

Žrebanje ekip bo v četrtek, 22.02.2007 ob 19 uri v Bistroju Noč.

Prijave sprejemajo:
- Miha (041 353 697)
- Jure (031 578 070)
- Miloš (040 354 175)

Zaključek in podelitev priznanj bo v Bistroju Noč ob 19 uri. Potekal bo LAŠKO PARTY!

Čebelarsko društvo Anton Janša Breznica
Selo 12a
4274 Žirovnica

VABILO !

Čebelarsko društvo Antona Janša Breznica organizira v sredo 7. marca ob 18. uri v Čopovi rojstni hiši v Žirovnici predavanje o čebeljih pridelkih z naslovom Čebelji pridelki-moč narave. Po predavanju bo degustacija čebeljih pridelkov. Predavateljica bo svetovalka za varno hrano pri Čebelarski zvezi Andreja Kandolf.

Predavanje z degustacijo je namenjeno vsem, ki že uporabljate čebelje pridelke in tudi tistim, ki ji še ne. Zagotavljamo Vam, da boste s tega predavanja odšli polni dobrih vtisov o pomenu čebeljih pridelkov za zdravo življenje.

Predavanje in degustacija je brezplačna!!

Vabimo Vas Žirovniški čebelarji!

Čebelarsko društvo Antona Janša Breznica
Predsednik : NOČ Boštjan

"Ja, rak je."

Med brskanjem po Internetu sem nekoč po naključju naletel na blog o temi, ki se je ljudje v pogovorih ponavadi izogibamo. Pisanje me je pritegnilo in postal sem eden tistih, ki so njegov blog v upanju na najboljše, redno prebirali. Žal novih zapisov ne bo več.

Obiščite blog na bedanc.wordpress.com in ga preberite. Za lažje branje vam svetujem, da uporabite meni Arhiv na desni strani in začnete brati od spodaj navzgor, kakor si sledijo tudi objave.

Iz bloga: "Pravi srečneži so tisti, ki z rakom neposredno še niso imeli opravka, iz izkušenj drugih pa so se poučili o tej bolezni in jo bodo mogoče zato prej prepoznali če , bognedaj, nekoč doleti njih."

 

Ob slovenskem kulturnem prazniku 8. februarju vas vabimo v nedeljo, 4. februarja 2007, ob 14. uri v Prešernovo rojstno hišo v Vrbo na odprtje razstave grafik

MIHE MALEŠA: SONETNI VENEC

Na prireditev vabimo tudi župane slovenskih občin z željo, da bi nam recitirali Prešernovo poezijo.

V kulturnem programu bo sodeloval ansambel Tantadruj.

in

KK Završnica

prirejata

SANKAŠKO TEKMO

od Valvazorjevega doma do Zavrha

v soboto, 3. februarja 2007

Start tekmovanja bo ob 15. uri, na ravnini pod Valvazorjevim domom, cilj v Zavrhu. Tekmovanje bo potekalo v vseh posameznih kategorijah in v parih. Prijave sprejemamo na startu eno uro pred pričetkom tekme. Zaključek in podelitev priznanj bo v pizzeriji Morena ob 18 uri.

IN-LINE NAVDUŠENCI IN NAVIJAČI TRIM TIM-a

V nedeljo, 28. januarja 07, bo v Horjulu zaključni turnir Zimske lige v in-line hokeju. Nastopila bo večina najboljših ekip v državi, v najmočnejših postavah. Poskrbljeno bo tudi za show program, ki ga bo vodil DJ Shift z Radia Salomon! Za vse, ki vas zanima ta šport in vam je Horjul predaleč oz. niti ne veste kje je, bo na spletni strani, direktni prenos turnirja:

www.inlinehokej.com

Že sedaj lahko preverite svoj sprejem in kvaliteto slike s testnim posnetkom! TRIM TIM igra prvo tekmo ob 11.uri z BLUE STARS !

Miha

Obveščamo vas, da bo predstavitev filmskih zgodb iz življenja Janeza Jalna

ŽUPNIKOVE ZGODBE

v nedeljo, 14.1.2007 ob 18.30 v dvorani župnišča na Koroški Beli.

Ker bo obvestilo o predstavitvi v zgibanki Zavoda za turizem in kulturo objavljeno prepozno, naj bo ta spletna objava vabilo na ogled filma za vse, ki vas zanima gledališka dejavnost pri KD Dr. France Prešeren. Predstavili se bomo tudi ustvarjalci filmskih zgodb.

Za povabilo na gostovanje se zahvaljujemo Farnemu kulturnemu društvu Koroška Bela.

Vsem krajanom in ljubiteljem kulture pod Stolom želimo duhovno bogato in srečno leto 2007 !

Gledališka skupina pri KD Dr.France Prešeren Žirovnica-Breznica

ZBORI OBČANOV

DNEVNI RED:
1. Izvolitev organov zbora občanov: delovno predsedstvo, verifikacijsko komisijo, 2 overovatelja zapisnika in zapisnikarja
2. Predstavitev Odloka o ustanovitvi vaških odborov z nalogami in pristojnostmi
3. Volitve v vaški odbor
4. Razno

NASELJE

ŠTEVILO VOLIVCEV

%

KRAJ ZBORA OBČANOV

DAN, DATUM

URA

BREG

528

11

HE MOSTE, Moste 41

ponedeljek, 15.1.2007

17.30

BREZNICA

378

8

KULTURNA DVORANA, Breznica 9

petek, 19.1.2007

17.30

DOSLOVČE

105

3

KULTURNA DVORANA, Breznica 9

petek, 19. 1. 2007

19.30

MOSTE

500

10

ČOPOVA HIŠA, Žirovnica 14

torek, 16. 1. 2007

17.30

RODINE

285

6

GASILSKI DOM , Smokuč 46

sreda, 17. 1. 2007

17.30

SELO PRI ŽIROVNICI

248

5

OSNOVNA ŠOLA, Zabreznica 4

četrtek, 18. 1. 2007

17.30

SMOKUČ

420

9

GASILSKI DOM , Smokuč 46

sreda, 17. 1. 2007

19.30

VRBA

158

4

PREŠERNOVA HIŠA, Vrba 2

ponedeljek, 15.1.2007

19.30

ZABREZNICA

416

9

OSNOVNA ŠOLA, Zabreznica 4

četrtek, 18. 1. 2007

19.30

ŽIROVNICA

506

11

ČOPOVA HIŠA, Žirovnica 14

torek, 16. 1. 2007

19.30


Copyright © 1997-2003 Peter Lužnik. Vse pravice pridržane.