Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::knjiga gostov::  ::e-pošta:: 

Poročilo s finalnega turnirja v inline hokeju
Selo, 12. avgust 2007
Damir Lukan

Slike >>>

V nedeljo, 12.8.2007 nam je, potem ko smo morali celotno zadevo zaradi dežja prestaviti za en dan, uspelo spraviti pod streho letošnje tekmovanje v InSport Proteini.Si RIHL. Imeli smo sicer malce težav, ker se dve ekipi nista prikazali na igrišče, a smo zadevo vseeno več kot uspešno izpeljali.

Vreme zjutraj je napovedovalo prekrasen zaključek. Najprej sta bili na sporedu obe polfinalni tekmi, kateri sta pripadli ekipama, ki sta bili tudi papirnata favorita. V prvi so se morali Dobravci močno potruditi za zmago proti Sharksom, čeprav rezultat tega ne kaže (12:6). Sharksi so bili večji del tekme enakovreden nasprotnik, pokopale pa so jih predvsem nepotrebne izključitve. V drugi tekmi je Art Rustika suvereno odpravila Iskre KŠK. Rezultat bi bil verjetno lahko tudi drugačen, a je vratar KŠK-ja napravil par nepotrebnih napakic, ki so jih Picopeki s pridom izkoristili.

Slediti bi morali tekmi za 9. in 7.mesto, a se ekipi Plavških Zvezd in Timing Mojstrane nista pojavili na igrišču, tako da sta se zmage brez boja veselili ekipi Witch Doctors in  Risi Amor Bohinj. Kot zadnje tekma pred spretnostnimi preizkušnjami je bila na sporedu še tekma za 5.mesto med ekipama Souzne Mati in domačini Mizarstva Buki. Po streljanju kazenskih strelov so slavili slednji z 10:9, izkazal pa se je tudi vratar Bojan Jordan, ki je zaustavil 4 od 5ih poizkusov Souz.

Nad igrišče so se počasi začeli zgrinjati temni oblaki, in ekipe so želele da se najprej odigrata tekmi za 3. in 1.mesto, vendar smo se odločili da plan ostane prvoten. Tako so se številni gledalci zbrali ob igrišču, kjer so potekale spretnostne preizkušnje 2007. Kljub odpovedi številnih tekmovalcev je bilo tekmovanje vsseno zanimivo. Naslov najhitrejšega igralca je osvojil Kurnik Peter (KSK), ki je v finalu gladko odpravil Jureta Puša (RAB). Sledilo je tekmovanje za najnatačnejšega strelca, kjer se je najbolj izkazal Bergant Boštjan (KSK), ki je v finalni seriji edini zadel tarčo. Zelo razburljivo je bilo tudi pri streljanju kazenskih strelov, kjer sta se v finalu pomerila vratarja Pukšič in Kurnik Matej, slavil pa je mlajši, Pukšič. Od strelcev je najbolj mirne živce od treh finalistov (Bucek, Ravnihar, Vahčič) obdržal Rok Vahčič (BLD). Še bolj razburljiva pa je bila finalna serija v tekmovanju za najmočnejši strel. Tomaž Bergant(BLD) je pred zadnjo vodil pred slovenskim rekorderjem, Anžetom Bergantom(BLD) za 1km/h (149/150). Ko je že kazalo, da bo Tomaž osvojil laskavi naslov, pa je kot zadnji streljal Marko Češnjak (ART) in plošček v gol poslal s hitrostjo 152 km/h.

V tekmi za tretje mesto sta se pomerili ekipi Iskre KŠK in Sharks. Po zelo dobri, borbeni predstavili, ki je gledalcem dala kaj videti so se na koncu zasluženo veselili Sharksi, ki so v svoji krstni sezoni pripravili prvovrstno presenečenje in osvojili 3.mesto. O tej tekmi velja omeniti še to, da se je v 5.minuti druge četrtine ulilo kot iz škafa in tekma je bila za eno uro prekinjena. Po eni uri pa so sta se ekipi ponovno prikazali na igrišču, zakar gre zahvala predvsem igralcem Bl.Dobrave 1004 Pub-a, ki so pomagali očistiti igrišče. 

V finali tekmi, ki se je začela ob 19h pa sta se pomerili letos zagotovo najboljši ekipi, Bl.Dobrava 1004 Pub in Art Rustika. Dobravci so hitro povedli s 3:1 (že v 1/4) in dali vedeti da si želijo na vsak način osvojiti naslov. A Picopeki so v nadaljevanju zaigrali bolje in po 3/4 je bil izid  3:3. Gledalci na tribuni, zbralo se jih je približno 150, so bilio mnenja, da bo zmagala ekipa, ki prva doseže zadetek. To se je tudi v resnici zgodilo. Dobravci so v 35.minuti izvedli navidez nenevarno akcijo, ki jo je s strelom med nogama zaključil Bergant Tomaž. Do konca so Picopeki jalovo napadali, Dobravci pa dosegli še en zadetek in se na koncu zasluženo veselili zmage s 5:3. 

V celotni sezoni Dobravci niso izgubili niti tekme, zato je zmaga povsem zaslužena. Po tekmi je sledilo še podelitev pokalov in priznanj najboljših posameznikom in ekipam, čisto ob koncu pa so člani ŠD RIHL Urošu Perkoviču izročili denar, ki so ga zbrali tekom finalnega turnirja.

 

Rezultati finalnega turnirja:

Bl.Dobrava 1004 Pub : Art Rustika   5:3 (finale)

Bl.Dobrava 1004 Pub : Sharks    12:6 (polfinale 1)

Art Rustika : Iskre KŠK    8:2 (polfinale 2) 

Plavške Zvezde : Witch Doctors    0:5 b.b.

Risi Amor Bohinj : Timing Mojstrana ITC    5:0 b.b.

Souzna Mati : Mizarstvo Buki    9:10  k.s.

Iskre KŠK : Sharks    3:6

Bl.Dobrava 1004 Pub : Art Rustika    5:3 

 


Copyright © 1997-2003 Peter Lužnik. Vse pravice pridržane.