Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::knjiga gostov::  ::e-pošta:: 

Občina Žirovnica – uspešen razvoj v zadnjem obdobju
Milan Dubravac

Minilo je že leto in pol od začetka novega mandata župana in občinskega sveta v novi sestavi in po vseh kazalcih bi se ob pravilnih aktivnostih morali s strani odgovornih začeti kazati prvi rezultati. Tako je trenutna demokratična ureditev s štiriletnimi mandati nastavljena in temu primerno pričakovanja volivcev. To pomeni, da se po tem začetnem obdobju morajo pričeti izvajati prve odločitve vladajoče strukture v obliki projektov, preureditve strateških odločitev, odnosa do organizacij v lokalni skupnosti in podpore različnim prizadevanjem. Nenazadnje pa se v tem obdobju oblikuje tudi celotna klima odnosov med občani, organizacijami in vodstvenim delom občine, predvsem županom.

Neodvisna lista za Žirovnico z županom g.Pogačarjem je na začetku mandata prevzela vodilno vlogo pri prizadevanjih za boljše življenje vseh občanov v naši občini. Naše predvolilno geslo »Ne levo ne desno - naprej za Žirovnico« poskušamo upoštevati na vseh področjih. Predvsem nam je pomembno, da bomo naše obljube v največji meri izpolnili v časovno razumnem roku in ne samo pripravljali podlage na dolgo in široko za aktivnosti nekje v prihodnosti. Koliko nam to uspeva boste občani presodili seveda sami (v tem je čar demokracije). No že samo če se ozremo na hitro po občini lahko opazite, da se kar veliko dogaja. Projekti so se začeli izvajati in to je vsekakor dobro. Naj naštejem nekaj večjih aktivnosti:
- rekonstrukcija ceste in gradnja pločnika skozi Žirovnico,
- izgradnja vodohrana,
- izgradnja večnamenske dvorane pri osnovni šoli,
- izgradnja (realizacija) obrtne cone,
- asfaltiranje občinskih cest, ki so še v makadamu in
- izgradnja kanalizacijskega sistema v občini.

Ob tem seveda nismo pozabili na podporo organizacijam in društvom, kulturo, šport in nenazadnje sproščeni del bivanja naših občanov. Vse to z namenom, da bi bilo življenje v naši občini prijetno in zanimivo za vsakega občana. Ob dejstvu, da je naša občina obkrožena tudi z naravnimi lepotami lahko zaključimo, da vsi skupaj bivamo v prijetnem ambientu. V neodvisni listi za Žirovnico pa se bomo še naprej trudili za Vas občane in vam poskušali bivanje v naši občini narediti še bolj prijetno.

V imenu župana in članov občinskega sveta neodvisne liste za Žirovnico se obenem zahvaljujemo za vse besede podpore in odobravanja pri naših prizadevanjih in lahko računate na nas tudi v prihodnje.

Milan Dubravac


Copyright © 1997-2003 Peter Lužnik. Vse pravice pridržane.