Žirovnica.com
   ::novo::  ::objava::  ::knjiga gostov::  ::e-pošta:: 

Športno rekreativno društvo TRIM TIM ŽIROVNICA
Boštjan Noč

Trim tim Žirovnica je športno rekreativno društvo, ki je bilo ustanovljeno leta 1999 z namenom združiti občane Žirovniške občine, ki se želijo predvsem ukvarjati s športno rekreacijo. Društvo je nastalo na pobudo teniških igralcev iz Žirovnice Noč Boštjana, Kokalj Blaža, Uroša Sernela, Marka Sernela in Murovec Dominika, ki so želeli nastopati v gorenjski teniški ligi. Prvi predsednik društva je bil Milan Dubravac. Njega je po 8 letih nasledil Jani Žemlja, ki društvu predseduje tudi sedaj. Z Janijem je društvo dobilo nov veter v svoja jadra in verjamemo da bo nadaljeval odlično začeto delo. Vsa leta je blagajnik društva Marko Sernel.

V prvih letih delovanja je bilo društvo sestavljeno predvsem iz teniških igralcev, iz leta v leto se je število članov, zaradi izredno aktivnega vodstva društva in s tem dobrih pogojev za delo, povečevalo. Tako so v okviru društva začele delovati sledeče sekcije: teniška sekcija, ki stalno nastopa v gorenjski teniški ligi, in – line sekcija, ki nastopa v državni ligi, ki nastopa v medobčinski ligi, hokejska sekcija, ki nastopa v gorenjski ligi. Predvsem pa je društvo ponosno na svoje starejše članice, ki obiskujejo redno tedensko fizioterapevtsko telovadbo, pod strokovnim vodstvom gospe Milene Rejc in gospe Dore Resman. Prav ta sekcija je najštevilčnejša s preko 40 članicami. Celotno društvo šteje preko 80 članov.

Društvo skrbi za svoj podmladek saj vsako leto organizira šolo tenisa, šolo hokeja in šola in-line hokeja.

Poleg same rekreacije pa je društvu eden od ciljev tudi skrb za pestro družbeno življenje v naši občini. Društvo TRIM TIM Žirovnica je poznano tudi po tem, da skupaj s Konjeniškim društvom Stol Žirovnica vsako leto organizira najodmevnejšo kulturno zabavno prireditev Veseli dnevi v Žirovnici. Takrat stopimo skupaj vsi člani društva, saj nam je vsem skupaj tudi cilj, da se v občini kaj prijetnega dogaja.

Društvo ima v lasti tudi počitniško prikolici, ki jo imamo v času letne sezone nameščeno v kampu Stella Maris v Umagu in jo koristijo naši člani za svoj letni dopust. Poleg tega pa je društvo lastnik 100 kompletov miz in klopi, ki jih tudi oddajamo. Informacije za morebitni najem klopi pa dobite pri predsedniku društva Janiju v vulkanizerstvu Žemlja . V vseh teh letih je športno rekreativno društvo TRIM TIM s svojo dejavnostjo vsekakor pozitivno zaznamovalo življenje občanov občine Žirovnice in bilo velikokrat pobudnik aktivnega bivanja v občini.

Za Trim Tim Boštjan NOČ, član upravnega odbora društva


Copyright © 1997-2003 Peter Lužnik. Vse pravice pridržane.