Žirovnica.com

Trenuten čas: 27. januar 2021, 14:46

Vsi časi so UTC + 1 ura [ ]


Pogosto zastavljena vprašanja
Težave s prijavo in registracijo
Zakaj se ne morem prijaviti?
Zakaj se moram sploh registrirati?
Zakaj me forum samodejno odjavi?
Kako preprečim, da bi se moje ime pojavljalo v seznamu prisotnih uporabnikov?
Izgubil sem geslo!
Registriral sem se, vendar se ne morem prijaviti!
Nekoč sem se že registriral, vendar se ne morem več prijaviti?!
Kaj je COPPA?
Zakaj se ne morem registrirati?
Kaj naradi klik na “Brisanje vseh piškotkov foruma”?

Uporabniške možnosti in nastavitve
Kako spremenim moje nastavitve?
Časi niso pravilni!
Spremenil sem časovni pas, čas pa je še vedno napačen!
Mojega jezika ni na seznamu!
Kako lahko prikažem sliko poleg mojega uporabniškega imena?
Kakšna je moja stopnja in kako jo lahko spremenim?
Ko kliknem na uporabnikovo povezavo za e-pošto, forum zahteva prijavo?

Težave pri objavljanju
Kako objavim temo v forumu?
Kako uredim ali izbrišem objavo?
Kako dodam podpis v mojo objavo?
Kako ustvarim anketo?
Zakaj ne morem v anketo dodati več možnosti?
Kako uredim ali pobrišem anketo?
Zakaj ne morem dostopati do foruma?
Zakaj ne morem dodajati prilog?
Zakaj sem prejel opozorilo?
Kako lahko prijavim objavo moderatorju?
Čemu služi gumb “Shrani” v obrazcu za objavljanje?
Zakaj mora biti moja objava odobrena?
Kako butnem temo?

Oblikovanje in vrste tem
Kaj je BBCode?
Ali lahko uporabim HTML?
Kaj so smeški?
Ali lahko objavim slike?
Kaj so splošna obvestila?
Kaj so obvestila?
Kaj so pripete teme?
Kaj so zaklenjene teme?
Kaj so ikone teme?

Uporabniške stopnje in skupine
Kaj je upravnik?
Kaj so moderatorji?
Kaj so uporabniške skupine?
Kje so uporabniške skupine in kako lahko vstopim v skupino?
Kako lahko postanem vodja skupine?
Zakaj so nekatere uporabniške skupine prikazane v različnih barvah?
Kaj je “Privzeta uporabniška skupina”?
Čemu služi povezava “Ekipa”?

Zasebno sporočanje
Ne morem pošiljati zasebnih sporočil!
Kar naprej dobivam neželena zasebna sporočila!
Prejel sem nezaželeno ali žaljivo e-pošto od uporabnika tega foruma!

Prijatelji in sovražniki
Čemu služi seznam Prijatelji & Sovražniki?
Kako lahko dodam/odstranim uporabnike s seznama Prijatelji & Sovražniki?

Iskanje po forumu
Kako lahko iščem po forumu ali forumih?
Zakaj iskanje ni vrnilo rezultatov?
Zakaj iskanje vrne prazno stran!?
Kako lahko iščem uporabnike?
Kako lahko najdem svoje objave in teme?

Naročanje na teme in zaznamki
Kakšna je razlika med zaznamki in naročanjem?
Kako se lahko naročim na določen forum ali temo?
Kako lahko prekličem naročilo?

Priloge
Katere priloge so dovoljene na tem forumu?
Kako najdem vse svoje priloge?

phpBB 3
Kdo je napisal program?
Zakaj funkcija X ni na voljo?
S kom lahko navežem stike o neprimernih in/ali pravnih zadevah glede tega foruma?

 

Težave s prijavo in registracijo

» Zakaj se ne morem prijaviti?
Za to težavo je možnih več vzrokov. Najprej se prepričajte, da sta vaše uporabniško ime in geslo pravilna. Če sta, kontaktirajte upravnika foruma, da se boste prepričali, da niste bili izobčeni. Mogoče je tudi, da je prišlo do napake na strežniku, ki jo bo treba odpraviti.

Na vrh

» Zakaj se moram sploh registrirati?
Mogoče se vam niti ne bo treba. Upravnik foruma lahko določi, če je za objavo sporočil potrebna registracija. Kakorkoli že, registracija vam bo omogočila dostop do dodatnih možnosti, ki neregistriranim uporabnikom niso na voljo. To so na primer nastavljive podobe, zasebno sporočanje, pošiljanje e-pošte drugim uporabnikom, prijava v uporabniške skupine, itd. Za registracijo potrebujete samo nekaj trenutkov, zato vam priporočamo, da se registrirate.

Na vrh

» Zakaj me forum samodejno odjavi?
Če nimate izbrane možnosti Prijavi me samodejno ob vsakem obisku, ko se prijavite na forum, boste prijavljeni samo za trenutno sejo. To preprečuje zlorabo vašega računa. Če se želite samodejno prijaviti, izberite to možnost ob prijavi. To ni priporočljivo, če dostopate do foruma s skupnega računalnika, npr. v knjižnici, internet cafeju, na fakulteti, ipd.

Na vrh

» Kako preprečim, da bi se moje ime pojavljalo v seznamu prisotnih uporabnikov?
V vaši Uporabnikovi kontrolni plošči boste našli možnost Skrij mojo prisotnost:. Če imate to možnost vključeno, bo vaš status lahko videl samo upravnik, moderatorji in vi. Šteti boste kot skrit uporabnik.

Na vrh

» Izgubil sem geslo!
Brez panike! Čeprav je vaše geslo za vedno izgubljeno, ga lahko ponastavite. Za ponastavitev gesla pojdite na prijavno stran in kliknite Pozabil sem svoje geslo, sledite navodilom in v kratkem se boste spet lahko prijavili.

Na vrh

» Registriral sem se, vendar se ne morem prijaviti!
Najprej preverite, če ste pravilno vpisali prijavne podatke. Če so pravilni, se je lahko zgodila ena od dveh možnih stvari. Če je podpora COPPA omogočena in ste med registracijo izjavili, da ste mlajši od 13 let, morate slediti navodilom, ki ste jih prejeli. Nekateri forumi pred prvo prijavo zahtevajo aktiviranje računa, bodisi to storite vi ali pa upravnik foruma. Te informacije so podane med registracijskim postopkom. Če vam je bila poslana e-pošta, sledite navodilom. Če niste prejeli e-pošte, ste mogoče vpisali neveljaven naslov e-pošte ali pa je pošto zadržal spam filter. Če ste prepričani, da je naslov e-pošte pravilen, sporočite to upravniku foruma.

Na vrh

» Nekoč sem se že registriral, vendar se ne morem več prijaviti?!
Poskusite najti e-pošto, ki vam je bila poslana ob registraciji, preverite vaše uporabniško ime in geslo ter poskusite znova. Možno je, da je upravnik zaradi nekega razloga pobrisal vaš račun. Nekateri forumi redno odstranjujejo uporabnike, ki že dalj časa niso objavljali in tako zmanjšajo velikost baze. Če je to pravi razlog, se poskusite ponovno registrirati in večkrat sodelujte v razpravah.

Na vrh

» Kaj je COPPA?
COPPA ali Child Online Privacy and Protection Act iz leta 1998, je zakon, ki v Združenih državah Amerike zahteva od spletišč, ki zbirajo podatke od oseb mlajših od 13 let, da imajo pisno dovoljenje staršev ali kakšno drugo soglasje skrbnika, ki dovoljuje zbiranje osebnih podatkov od mladoletnikov starih pod 13 let. Če niste prepričani, da se to nanaša na vas, kot nekoga, ki se poskuša registrirati ali na spletišče, kamor se želite registrirati, kontaktirajte pravnega zastopnika za pomoč. Prosimo upoštevajte, da phpBB Group ne more dajati pravnih nasvetov in ni pristojna za legalne zadeve, razen tistih, ki so navedene spodaj.

Na vrh

» Zakaj se ne morem registrirati?
Povsem mogoče je, da je forum izobčil vaš IP naslov ali prepovedal uporabo uporabniškega imena s katerim se poskušate registrirati. Upravnik foruma je lahko tudi onemogočil registracijo in tako preprečil vpis novim uporabnikom. Za pomoč se obrnite na upravnika foruma.

Na vrh

» Kaj naradi klik na “Brisanje vseh piškotkov foruma”?
“Brisanje vseh piškotkov foruma”pobriše vse piškotke, ki jih je vstvaril forum in ki vam omogočajo avtentifikacijo in prijavo na forum. Omogočajo tudi funkcijo, kot je sledenje branja, če je to omogočeno s strani upravnika foruma. Če imate težave s prijavo ali odjavo, vam bo brisanje piškotkov mogoče pomagalo.

Na vrh


Uporabniške možnosti in nastavitve

» Kako spremenim moje nastavitve?
Če ste registriran uporabnik, so vse nastavitve shranjene v bazi. Če jih želite spremeniti, obiščite vašo Uporabnikovo kontrolno ploščo; povezavo običajno lahko najdete na vrhu strani. Ta sistem vam bo omogočil spreminjanje vseh vaših nastavitev in možnosti.

Na vrh

» Časi niso pravilni!
Možno je, da je prikazan čas iz drugega časovnega pasu različen od tega v katerem se nahajate. V tem primeu obiščite Uporabnikovo kontrolno ploščo in nastavite časovni pas tako, da se bo ujemal z določenim območjem npr. Ljubljana, London, Paris, New York, Sydney, ipd. Prosimo upoštevajte, da je spreminjanje časovnega pasu, tako kot večina nastavitev, omogočeno samo registriranim uporabnikom. Če niste registrairani, je sedaj pravi čas za to.

Na vrh

» Spremenil sem časovni pas, čas pa je še vedno napačen!
Če ste prepričani, da ste pravilno nastavili časovni pas in Poletni čas, čas pa še vedno ni pravi, je mogoče razlog v tem, da ura na strežniku ni točna. Prosimo obvestite upravnika, da bo odpravil problem.

Na vrh

» Mojega jezika ni na seznamu!
Najverjetnejša razloga za to sta, da upravnik ni namestil vašega jezika, ali pa ni še nobeden prevedel foruma v vaš jezik. Povprašajte upravnika, če lahko namesti jezikovni paket, ki ga potrebujete. Če le-ta ne obstaja, lahko brez problemov sami naredite nov prevod. Več informacij lahko najdete na spletišču skupine phpBB (glejte povezavo na dnu strani).

Na vrh

» Kako lahko prikažem sliko poleg mojega uporabniškega imena?
Poleg uporabniškega imena sta pri ogledu objav lahko dve sliki. Prva slika je povezana z vašo stopnjo in je ponavadi v obliki zvezd, blokov ali pik, ki označujejo število vaših objav ali vaš status v forumu. Spodaj pa je lahko druga večja slika, bolj znana kot podoba in je ponavadi edinstvena ali osebna slika vsakega uporabnika. Na upravniku foruma je, da omogoči uporabo podob in določi na kakšen način bodo na voljo. Če nimate možnosti uporabe podob, kontaktirajte uporabnika in ga vprašajte za razlog.

Na vrh

» Kakšna je moja stopnja in kako jo lahko spremenim?
Stopnje, ki so prikazane pod uporabniškim imenom, označujejo število objav, ki ste jih naredili ali pa označujejo člane s posebnimi stopnjami, na primer moderatorje oz. upravnika. Na splošno teh stopenj ne morete spreminjati, ker so postavljene s strani upravnika. Prosimo, da ne zlorabljate objavljanja na forumu za dosego višje stopnje. Večina forumov tega ne bo tolerirala in bo moderator ali upravnik enostavno znižal število vaših objav.

Na vrh

» Ko kliknem na uporabnikovo povezavo za e-pošto, forum zahteva prijavo?
Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo e-pošto ostalim uporabnikom s pomočjo vgrajenega e-poštnega sistema in to samo v primeru, če je upravnik to možnost omogočil. Na ta način je preprečena zloraba e-poštnega sistema s strani anonimnih uporabnikov. Obenem lahko upravnik tudi določi, da je za ogled profila in posledično naslova e-pošte potrebna registracija in prijava.

Na vrh


Težave pri objavljanju

» Kako objavim temo v forumu?
Za objavo nove teme v forumu, kliknite na ustrezen gumb v forumu ali v temi. Mogoče se boste morali pred objavo registrirati. Seznam vaših pravic je objavljen na dnu forumov in tem. Na primer: V tem forumu lahko objavljate nove teme, V tem forumu lahko objavljate priloge, itd.

Na vrh

» Kako uredim ali izbrišem objavo?
Če niste upravnik ali moderator foruma, lahko urejate ali brišete samo vaše lastne objave. Objavo lahko uredite (včasih samo v določenem času po objavi) s klikom na gumb za urejanje pri ustrezni objavi. Če je že kdo odgovarjal na vašo objavo, bo ob vaši vrnitvi v temo pod objavo prikazano besedilo, s kateri bo označeno število urejanj objave. To besedilo ne bo prikazano, če med objavo in urejanjem ni bilo še nobenega odgovora, pravtako pa tudi ne bo prikazano, če so objavo uredili moderatorji ali upravniki (ti bi morali pustiti sporočilo, kaj je bilo spremenjeno in zakaj). Prosimo upoštevajte, da navadni uporabniki ne morejo izbrisati objave na katero je že bilo odgovorjeno.

Na vrh

» Kako dodam podpis v mojo objavo?
Da bi dodali podpis vaši objavi, ga morate najprej ustvariti, kar lahko storite v vašem profilu. Ko ga boste ustvarili, ga lahko dodate objavi tako, da v obrazcu za pošiljanje objave označite okence Dodaj podpis. Z označitvijo ustreznega izbirnega gumba v vašem profilu, pa lahko nastavite privzeto možnost za dodajanje podpisa vsaki objavi. Posamezni objavi potem še vedno lahko preprečite dodajanje podpisa tako, da izpraznete okence Dodaj podpis v obrazcu za objavljanje.

Na vrh

» Kako ustvarim anketo?
Ko objavite novo temo ali uredite prvo objavo v temi, kliknite na “Ustvarjanje ankete”. Če tega ne vidite, nimate pravic za dodajanje ankete.Vpisati morate naslov ankete in nato vsaj dve možnosti, vsako v svojo vrstico. Nastavite laho tudi število možnosti, ki jih lahko med glasovanjem izbere uporabnik pod “Možnosti na uporabnika”, čas trajanja ankete v dnevih (0 za neomejeno trajanje) in nazadnje možnost, da uporabnik spremeni svoj glas.

Na vrh

» Zakaj ne morem v anketo dodati več možnosti?
Omejitev števila možnosti v anketi določi upravnik. Če mislite, da je potrebno povečati število možnosti v anketah, se posvetujte z upravnikom.

Na vrh

» Kako uredim ali pobrišem anketo?
Tako kot pri objavah, lahko ankete uredi samo objavitelj, moderator ali upravnik. Za urejanje ankete kliknite na prvo objavo v temi; ta vedno vsebuje anketo. Če ni še nihče glasoval, lahko uporabniki pobrišejo ali uredijo anketo. Kakorkoli, če so člani že glasovali, alhko anketo uredijo ali pobrišejo samo moderatorji ali upravnik. Takšen način je potreben, da možnosti glasovanja spremenijo med glasovanjem.

Na vrh

» Zakaj ne morem dostopati do foruma?
Nekateri forumi so lahko omejeni na posamezne uporabnike ali skupine. Za ogled, branje, objavljanje ali izvajanje ostalih operacij, boste mogoče potrebovali posebna pooblastila. Kontaktirajte moderatorja ali upravnika, da vam bo odobril dostop.

Na vrh

» Zakaj ne morem dodajati prilog?
Dovoljenja za priloge so določena za vsak forum, skupino ali uporabnika posebej. Upravnik mogoče ne bo dovolil, da se določenemu forumu v katerem objavljate, dodajajo priloge ali pa bo dovolil samo določeni skupini. Kontaktirajte upravnika, če niste prepričani zakaj ne morete dodajati prilog.

Na vrh

» Zakaj sem prejel opozorilo?
Vsak upravnik foruma ima svoj nabor pravil, ki veljajo na njegovem forumu. Če ste prekršili pravilo, ste bili verjetno opozorjeni. Prosimo upoštevajte, da je to odločitev upravnika oz. moderatorja in da phpBB Group nima povezave z opozorili na tem spletišču. Kontaktirajte upravnika, če ne veste zakaj ste bili opozorjeni.

Na vrh

» Kako lahko prijavim objavo moderatorju?
Če je upravnik omogočil, boste lahko poleg vsake objave opazili gumb za prijavo objave. S klikom na ta gumb se vam bo prikazal obrazec, kjer boste lahko izbrali oz. navedli razlog za prijavo.

Na vrh

» Čemu služi gumb “Shrani” v obrazcu za objavljanje?
S klikom na ta gumb lahko svoje besedilo shranite med osnutke, ga kasneje po potrebi spremenite in objavite. Do shranjenih sporočil dostopate preko Uporabnikove kontrolne plošče.

Na vrh

» Zakaj mora biti moja objava odobrena?
Upravnik se je mogoče odločil, da bodo objave v določenem forumu pred objavo pregledane. Mogoče je tudi, da vas je upravnik dal v skupino uporabnikov, katerih objave morajo biti pred objavo pregledane. Prosimo, da kontaktirate upravnika za več informacij.

Na vrh

» Kako butnem temo?
S klikom na povezavo “Butni temo” v temi, ki jo gledate, lahko "butnete" temo na vrh prve strani foruma. Če pa te povezave ne vidite, je pa lahko butanje tem v tem forumu onemogočeno ali pa časovna meja za butanje še ni bila dosežena. Temo lahko enostavno butnete tudi z odgovorom, vendar pa se prej prepričajte, da pravila foruma to dovoljujejo.

Na vrh


Oblikovanje in vrste tem

» Kaj je BBCode?
BBCode je posebna izvedba HTML-ja, ki nudi veliko možnosti oblikovanja posameznih delo objave. Uporabo BBCode-ja dovoli upravnik, za vsako objavo posebej jo lahko onemogočite v obrazcu za objavljanje. BBCode je podoben HTML-ju, vendar so oznake objete v oglate oklepaje [ in ] in ne v < in >. Za več informacij o BBCode si poglejte navodilo, do katerega lahko pridete na obrazcu za objavo.

Na vrh

» Ali lahko uporabim HTML?
Ne. Uporaba HTML-ja pri objavljanju ni dovoljena, kar je varnostni ukrep za preprečevanje zlorabe foruma. Večino oblikovanja, ki ga nudi HTML lahko izvedete z uporabo BBCodeja.

Na vrh

» Kaj so smeški?
Smeški ali emocijske ikone so majhne slike, ki se lahko uporabijo za izražanje čustev z uporabo kratkih oznak npr. :) pomeni vesel, :( pa pomeni žalosten. Celoten seznam smeškov si lahko ogledate v obrazcu za objavljanje. Poskusite omejiti rabo smeškov, saj lahko objava hitro postane neberljiva, moderator pa jih lahko izbriše ali pa odstrani celotno objavo. Upravnik foruma lahko omeji število smeškov, ki se lahko uporabijo v posamezni objavi.

Na vrh

» Ali lahko objavim slike?
Da, slike so lahko prikazane v vaših objavah. Če upravnik dovoli priloge, boste slike lahko nalagali neposredno na forum. V nasprotnem primeru morate objaviti povezavo do slike na javno dostopnem spletnem strežniku, na primer http://www.primer.com/moja_slika.jpg. Slik z vašega računalnika ne morete povezati (razen, če je javni spletni strežnik), niti slik za avtentifikacijskimi sistemi, kot so na primer Hotmail ali Yahoo poštni predali, z geslom zaščitenimi spletišči, itd. Za prikaz slike uporabite BBCodejevo [img] oznako.

Na vrh

» Kaj so splošna obvestila?
Splošna obvestila vsebujejo pomembne informacije, zato jih preberite kadarkoli jih lahko. Prikazani bodo v vseh forumih in v Uporabnikovi kontrolni plošči. Dovoljenja za splošna obvestila so dana s strani upravnika.

Na vrh

» Kaj so obvestila?
Obvestila pogosto vsebujejo pomembne informacije glede foruma, ki ga trenutno berete, zato jih preberite, kadarkoli morete. Obvestila so objavljena na vrhu prve strani foruma v katerem so objavljeni. Tako kot splošna obvestila, so tudi dovoljenja za obvestila dana s strani upravnika.

Na vrh

» Kaj so pripete teme?
Pripete teme so prikazane pod obvestili v forumu in to samo na prvi strani. Pogosto so pomembne, zato jih preberite kadarkoli imate čas. Tako kot pri obvesilih in splošnih obvestilih, tudi za pripete teme dovoljenja podeljuje upravnik.

Na vrh

» Kaj so zaklenjene teme?
Zaklenjene teme so teme, kjer uporabniki ne morejo več odgovarjati, glasovanje pa je samodejno končano. Teme so lahko zaklenjene zaradi več razlogov, zaklenijo jih pa lahko moderatorji ali upravnik. Glede na dovoljenja, ki jih odobri upravnik, pa lahko svoje teme zaklenete tudi sami.

Na vrh

» Kaj so ikone teme?
Ikone tem so slike povezane z objavami, ki jih avtor izbere za to, da z njimi predstavi vsebino. Možnost uporabe ikon tem je odvisna od dovoljenj, ki jih nastavi upravnik.

Na vrh


Uporabniške stopnje in skupine

» Kaj je upravnik?
Upravnik je član (lahko jih je tudi več), kateremu je dodeljena najvišja stopnja kontrole nad celotnim forumom. Ta član lahko upravlja vse nastavitve foruma, vključno z nastavljanjem dovoljenj, izobčenjem uporabnikov, ustvarjanjem uporabniških skupin in moderatorjev itd. Ima polne moderatorske pravice v vseh forumih.

Na vrh

» Kaj so moderatorji?
Moderatorji so posamezniki (ali skupine posameznikov) katerih naloga je nadziranje foruma iz dneva v dan. Lahko urejajo ali brišejo objave in zaklepajo, odklepajo, premikajo, brišejo, združujejo in delijo teme in objave v forumu, katerega moderirajo. Na splošno je naloga moderatorjev, da ljudem preprečijo objave izven teme ali objavljanje neprimernega ali napadalnega gradiva.

Na vrh

» Kaj so uporabniške skupine?
Uporabniške skupine so skupine uporabnikov, ki delijo skupnost v prilagodljive dele, s katerimi upravnik lažje upravlja. Vsak uporabnik je lahko član večih skupin in vsaka skupina ima lahko dodeljena posamezna dovoljenja. To dovoljuje upravniku spreminjanje dovoljen za več uporabnikov naenkrat, kot je recimo spreminjanje moderatorskih dovoljenj ali odobritev dostopa skupine uporabnikov do zasebnega foruma.

Na vrh

» Kje so uporabniške skupine in kako lahko vstopim v skupino?
Vse uporabniške skupine si lahko pogledate preko povezave “Uporabniške skupine” v vaši Uporabnikovi kontrolni plošči. Če se želite pridružiti kateri izmed njih, kliknite na ustrezen gumb. Upoštevajte, da vse skupine nimajo prostega dostopa. Nekatere lahko za vstop zahtevajo odobritev, nekatere so zaprte, nekatere pa imajo celo skrito članstvo. Če je skupina odprta, se ji lahko vanjo vstopite s klikom na ustrezen gumb. Vodja skupine bo moral vašo prošnjo za vstop odobriti in vas bo mogoče tudi vprašal, zakaj se jim želite pridružiti. Prosimo, da ne nadlegujete vodij skupin, če vam bodo zavrnili prošnjo za vstop; imeli bodo svoje razloge.

Na vrh

» Kako lahko postanem vodja skupine?
Vodja skupine je ponavadi določen, ko skupino ustvari upravnik. Če ste zainteresirani za ustvarjanje nove skuipne, je vaša prva kontaktna točka upravnik; pošljite mu zasebno sporočilo.

Na vrh

» Zakaj so nekatere uporabniške skupine prikazane v različnih barvah?
Upravnik lahko določi barvo posameznim uporabniškim skupinam in posledično tudi njihovim članom. Na tak način se uporabniki skupin lažje identificirajo. Barva uporabnika je odvisna od njegove privzete skupine.

Na vrh

» Kaj je “Privzeta uporabniška skupina”?
Če ste člani večih uporabniških skupin, vaša privzeta skupina določuje izbiro barve in stopnje skupine. Upravnik foruma vam lahko dovoli spreminjanje privzete uporabniške skupine preko Uporabnikove kontrolne plošče.

Na vrh

» Čemu služi povezava “Ekipa”?
Ta stran vam prikaže seznam osebja foruma, skupaj z upravnikom, moderatorji in ostalimi podatki, kot je na primer forum, ki ga posamezniki moderirajo.

Na vrh


Zasebno sporočanje

» Ne morem pošiljati zasebnih sporočil!
Za to obstajajo trije razlogi: niste registrirani in/ali niste prijavljeni, upravnik foruma je onemogočil pošiljanje zasebnih sporočil za celoten forum ali pa je pošiljanje preprečil samo vam. Kontaktirajte upravnika foruma za več informacij.

Na vrh

» Kar naprej dobivam neželena zasebna sporočila!
Z uporabo pravil v vaši Uporabnikovi kontrolni plošči, lahko uporabniku preprečite, da vam pošilja zasebna sporočila. Če od določenega uporabnika prejemate nadležna zasebna sporočila, obvestite upravnika. Ta lahko uporabniku onemogoči pošiljanje sporočil.

Na vrh

» Prejel sem nezaželeno ali žaljivo e-pošto od uporabnika tega foruma!
Žal nam je, da je prišlo do tega. Obrazec za e-pošto vsebuje varovalke s katerimi se lahko takšen uporabnik izsledi, zato upravniku posredujte celotno sporočilo, ki ste ga prejeli po e-pošti. Zelo pomembno je, da sporočilo vsebuje glave, ki vsebujejo podatke o uporabniku, ki je poslal to e-pošto. Upravnik bo na to ukrepal.

Na vrh


Prijatelji in sovražniki

» Čemu služi seznam Prijatelji & Sovražniki?
Seznam lahko uporabite za organiziranje ostalih članov foruma. Člani dodani na vaš seznam prijateljev, bodo napisani v vaši Uporabnikovi kontrolni plošči, tako vam bo omogočen hiter dostop do jnihove prisotnosti na forumu in enostavno pošiljanje zasebnih sporočil. Glede na podporo predlog, bodo lahko objave teh uporabnikov poudarjene. Če boste dodali uporabnika na vaš seznam sovražnikov, bodo pa njegove objave privzeto skrite. Seznam je popolnoma oseben in uporabnik, ki ga boste dodali o tem ne bo obveščen.

Na vrh

» Kako lahko dodam/odstranim uporabnike s seznama Prijatelji & Sovražniki?
Uporabnike lahko dodate na dva načina. V profilu uporabnika sta dve povezavi za dodajanje uporabnika na seznam prijateljev ali sovražnikov. Poleg tega lahko uporabnika dodate neposredno iz vaše Upravnikove kontrolne plošče tako, da vpišete njegovo uporabniško ime. Na isti strani lahko uporabnike tudi odstranite iz seznama.

Na vrh


Iskanje po forumu

» Kako lahko iščem po forumu ali forumih?
Vpišite iskano besedo v polje za iskanje, ki se nahaja na prvi strani, na straneh foruma ali teme. Napredno iskanje je dostopno s klikom na povezavo “Napredno iskanje”, ki je na voljo na vseh straneh foruma. Kako se dostopa do iskanja je odvisno od uporabljenega stila.

Na vrh

» Zakaj iskanje ni vrnilo rezultatov?
Vaše iskanje je verjetno preveč nerazločno in vsebuje preveč splošnih pojmov, ki jih phpBB3 ne indeksira. Bodite bolj natančni in uporabite možnosti, ki so na voljo v Naprednem iskanju.

Na vrh

» Zakaj iskanje vrne prazno stran!?
Vaše iskanje je vrnilo več rezultatov, kot pa jih lahko spletni strežnik obdela. Uporabite “Napredno iskanje” in bodite bolj natančni pri uporabljenih pojmih in forumih v katerih iščete.

Na vrh

» Kako lahko iščem uporabnike?
Obiščite stran “Člani” in kliknite napovezavo “Najdi člana”.

Na vrh

» Kako lahko najdem svoje objave in teme?
Vaše objave lahko najdete s klikom na “Pokaži moje objave” na Uporabnikovi kontrolni plošči ali preko strani s profilom. Za iskanje vaših objav, kliknite na "Napredno iskanje" in ustrezno izpolnite različne možnosti.

Na vrh


Naročanje na teme in zaznamki

» Kakšna je razlika med zaznamki in naročanjem?
Zaznamki v phpBB3 so podobni zaznamkom oz. priljubljenim v vašem brskalniku. Ko je tema posodobljena o tem niste obveščeni, se pa lahko na temo enostavno vrnete kasneje. Naročanje vas bo, za razliko, preko izbranega načina obvestilo o posodobitvi foruma ali teme.

Na vrh

» Kako se lahko naročim na določen forum ali temo?
Za naročilo na določen forum, med obiskom določenega foruma kliknite na povezavo “Naroči me na forum”. Za naročilo na temo med objavo odgovora v temi označite okence "Obvesti me o odgovoru" ali kliknite na povezavo “Naroči me na temo” v sami temi.

Na vrh

» Kako lahko prekličem naročilo?
Za preklic naročnin obiščite Uporabnikovo kontrolno ploščo in kliknite na povezavo "Urejanje naročnin".

Na vrh


Priloge

» Katere priloge so dovoljene na tem forumu?
Vsak upravnik lahko dovoli ali prepreči uporabo določenih vrst prilog. Če niste prepričani, kaj je dovoljeno nalagati, kontaktirajte upravnika za pomoč.

Na vrh

» Kako najdem vse svoje priloge?
Seznam prilog, ki ste jih naložili, se nahaja v Uporabnikovi kontrolni plošči. Za ogled seznama kliknite na "Urejanje prilog".

Na vrh


phpBB 3

» Kdo je napisal program?
Ta program (v njegovi izvorni obliki) je producirala, izdala in avtorsko zaščitila phpBB Group. Na voljo je pod GNU General Public License in se ga lahko prosto razširja. Za več podatkov obiščite povezavo.

Na vrh

» Zakaj funkcija X ni na voljo?
To programsko opremo je napisala in licencirala phpBB Group. Če mislite, da bi bilo potrebno dodati kakšno funkcijo, potem obiščite spletišče phpbb.com in poglejte, kaj bo na to rekla phpBB Group. Prosimo, da ne objavljate zahtev za funkcije na forumu na phpbb.com, saj skupina za zahtevanje novih funkcij uporablja SourceForge. Prosimo preglejte forume in si oglejte kakšno, če sploh, je mnenje o določeni funkciji in nato sledite tam napisanemu postopku.

Na vrh

» S kom lahko navežem stike o neprimernih in/ali pravnih zadevah glede tega foruma?
Povežite se z upravnikom ali upravniki tega foruma. Seznam upravnikov najdete na strani "Ekipa". Če ga ne morete najti, se najprej povežite z enim od moderatorjev in ga vprašajte, na koga se lahko obrnete. Če še vedno ne bo odziva, se obrnite na lastnika domene (uporabite whois) ali pa se, če forum deluje na prostih servisih (npr. Yahoo!, free.fr, f2s.com, itd.), povežite z upravo ali oddelkom za preprečevanje zlorabo tega servisa. Prosimo upoštevajte, da phpBB Group nima popolnoma nobenega nadzora, zato ne more biti odgovorna za to, kako, kje ali od kdo uporablja ta forum. Ne kontaktirajte phpBB Group v povezavi s katerokoli pravno zadevo (prenehanje napadanja, odgovornost, obrekljiv komentar, itd.), ki ni neposredno povezana s spletiščem phpbb.com ali ločeno programsko opremo samega phpBB. Če že pošiljate e-pošto phpBB skupini o katerikoli tretji strani, ki uporablja to programsko opremo, potem lahko pričakujete kratek odgovor ali pa sploh nobenega odgovora.

Na vrh


Vsi časi so UTC + 1 ura [ ]


Skok na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. Color scheme by ColorizeIt.
prevedel Peter Lužnik - Gasilci.org