Žirovnica.com

Trenuten čas: 4. junij 2020, 20:28

Vsi časi so UTC + 1 ura [ ]
Objavi novo temo Odgovor na temo  [ 20 objav ]  Skok na stran 1, 2  Naprej
Avtor Sporočilo
ObjavaObjavljeno: 26. februar 2006, 20:03 
Odsotni

Registriran: 18. februar 2005, 18:43
Objave: 18
Maškara,še ena maškara.Dvorana na Breznici je bila pola do zadnjega kotička.Ansambel na odru je igral skoraj brez premora.Dvajset dojenčkov v plenicah z zelo lepo mamo,je v joku zahtevalo svojega neznanega očeta.Čarovnik je čaral,kure so kokokdakale,tamifluja je bilo dosti,žabe so kvakale,čebele so nabirale med,Tomaž Humar je prišel direktno iz Himalaje,klovni veseli in žalostni,indijanci na bojnem pohodu,pravkar pobegla zapornika,čisto prava majhna kraljica,mlade in stare z velikim oprsjem in brez,molile so nune in patri,župnik se je naslanjal in pil pivo,miške so iskale svoj sir.Tem in še veliko drugim maskam sta hrano in pijačo stregla propadla graščaka.Vzdušje je bilo res enkratno.zabava odlična.
Zavodu za kulturo in turizem je ciganka prerokovala,da vidi noro pustno zabavo z lepimi nagradami tudi v naslednjem letu.Verjamemo da se ni zmotila,zato drugo leto pridite tudi vi,ne bo vam žal.
Kure s pastirico


Prijava objave
Na vrh
 Profil  
Odgovori z navedkom  
 Naslov objave:
ObjavaObjavljeno: 2. marec 2006, 22:38 
Odsotni
Uporabnikova podoba

Registriran: 9. julij 2003, 20:33
Objave: 4
Lokacija: Zabreznica
Svaka čast g. Dolžanu


Prijava objave
Na vrh
 Profil  
Odgovori z navedkom  
 Naslov objave:
ObjavaObjavljeno: 3. marec 2006, 11:24 
Odsotni

Registriran: 23. avgust 2003, 14:40
Objave: 46
Lokacija: Breg
Gospoda moja, za tak denar, ki ga občina prispeva ZTK-ju , je razen koncerta Slovenskega okteta vse ostalo bolj tako tako...


Prijava objave
Na vrh
 Profil  
Odgovori z navedkom  
 Naslov objave: ZAVOD
ObjavaObjavljeno: 3. marec 2006, 14:17 
Odsotni

Registriran: 2. avgust 2005, 22:22
Objave: 12
Lokacija: Breg
Spoštovani Polda!

Denar, ki ga namenja občina, zaenkrat zadostuje in g. DOLŽAN, ga po mojem mnenju optimalno troši in sem prepričan, da bo tudi s temi sredstvi, ki jih ima na voljo, še večkrat razveselil naše občane.
G. DOLŽAN ima voljo, je "zagnan" in ima plan in podporo tistih, ki o delu sredstev, ki jih ima na voljo, lahko tudi odločamo.

Vse preveč je pisanja "na pamet", Polda pa brez zamere...

Leopold


Prijava objave
Na vrh
 Profil  
Odgovori z navedkom  
 Naslov objave:
ObjavaObjavljeno: 3. marec 2006, 16:39 
Odsotni

Registriran: 23. avgust 2003, 14:40
Objave: 46
Lokacija: Breg
Podpiram njegova prizadevanja in nimam čisto nič proti njemu osebno, nisem pa mislil na denar, ki ga namenja občina za projekte v okviru kulture in turizma, tega je kolikor ga pač je, v mislih sem imel bolj ˝sredstva,˝ ki se jih namenja njemu osebno. Ta pa po mojem mnenju presegajo vrednost funkcije, ki jo opravlja. Torej nisem pisal na pamet, le malo nerodno se mi je zapisalo, v uradnem listu sem videl v katero kategorijo je padel, oziroma so ga (ste?) predlagali.
Pa brez zamere tudi z moje strani.

LP, Primož


Prijava objave
Na vrh
 Profil  
Odgovori z navedkom  
ObjavaObjavljeno: 3. marec 2006, 17:27 
Odsotni

Registriran: 6. januar 2006, 9:14
Objave: 13
Lokacija: Breg
Zavod za turizem in kulturo Žirovnica (ZTK) dobi za izvajanje svojega programa 3.000.000 SIT občinskih proračunskih sredstev. Ker s tem nismo zadovoljni se javljamo na različne javne razpise. V letu 2006 smo pridobili iz tega naslova že cca. 4.000.000 SIT sredstev. Da izvršujeva naloge (samo dva sva), ki so nam podeljena na osnovi javnih razpisov opravljava delo tako popoldan kot v sobotah in nedeljah. Kot direktor po pogodbi nimam plačane niti ene nadure, prav tako nisem upravičen do nobenih dodatkov razen za delovno dobo (0.3 % in ne 0.5 % kot imajo ostali zaposleni). Plača v prejšnji službi pa je bila za cca. 50.000 SIT večja od sedanje. Mogoče sem naiven a mislim da mi delo v korist občanov nudi večje zadovoljstvo kot tisti višek v denarju v prejšnji službi.

V 37. razred (vsaj mislim da je ta) pa me je predlagal župan in to v skladu in merili Uredbe o plačah direktorjev v javnem sektorju (razpon za to delovno mesto je od 32 do 45 razreda in v višjem ko si večja je plača). Samo da razsvetlim nekaj nejasnosti:O tem ali zaslužim to plačo (ki se seveda namenja meni osebno in a bi mar moral dobit plačilo za to delo nekdo drug??), ne bi razpravljal saj se ve, da če bi fovšarija gorela bi ..., možnost za to delovno mesto pa so imeli vsi, ki so izpolnjevali pogoje in so se seveda prijavili. Gospoda Polda med njimi nisem zasledil, a glede na mnenja v tem forumu ga vabim na ZTK, da podrobneje predstavim program, delo in naloge zavoda ter razložim merila za 37. plačilni razred. Vabljeni ste seveda tudi ostali (pa ne preveč naenkrat, da ne bo Čopova hiša premajhna).

Vsem ostalim hvala za vso vzpodbudo, ki ste mi jo namenili v teh treh mesecih mojega dela (upam da tudi še naprej) in pa seveda tudi za kritiko opravljenega dela (tega pa čimmanj), saj se na ta način učimo in odpravljamo napake.

V Žirovnici (občini) se je dogaja in se še bo! Pa brez zamere če gre kdaj kaj narobe.

Janez Dolžan


Prijava objave
Na vrh
 Profil  
Odgovori z navedkom  
 Naslov objave: POLDA ALI PRIMOŽ ?
ObjavaObjavljeno: 3. marec 2006, 17:42 
Odsotni

Registriran: 2. avgust 2005, 22:22
Objave: 12
Lokacija: Breg
Kot prvo, Polda ali Primož, zakaj se nekdo skriva za imenom Polda, če le to ni????? in zraven še Breg??

Na Bregu sva bila dva Polda oziroma Leopolda (eden je že pokojni) drugi sem pa jaz.

Menim, da tisti, ki čiste vesti in dobronamerno razpravljajo o lokalnih zadevah, komentirajo, kritizirajo ali kaj predlagajo... se podpišejo s pravim imenom, tako pa dragi moj Primož ali Polda ali kdor koli si že, ljudje mene sprašujejo kaj pišem in kako to.....

Poznam pa druge vrste forumov in klepetalnic, kjer pa nihče ne uporablja pravega imena in mislim, da TA FORUM NI TAKŠEN... ali pa se motim.

Če si Primož in to tisti Primož, za katerega menim, da si, me pokliči po telefonu, pa bova kakšno rekla mimo foruma.....kajti, tokrat si užgal mimo, ko javno sodiš o plači nekoga...kateremu je le ta zakonsko opredeljena in mu jo ni ne povečal in ne zmanjšal ustanovitelj zavoda t.j. občina in ne občinski svet, ki je zadevo "požegnal" , tako kot tebi, če si tisti za katerega milsim, da si....ti plačo predpisuje zakon....


Z dobrimi nameni in lep pozdrav!

Leopold - Poldi


Prijava objave
Na vrh
 Profil  
Odgovori z navedkom  
 Naslov objave: ztk
ObjavaObjavljeno: 4. marec 2006, 12:04 
Odsotni

Registriran: 18. februar 2005, 18:43
Objave: 18
Kdor je napisal,da je edino slovenski oktet tisto kar je vredno omeniti od dejavnosti ZTK, ta prav aktiven občan naše občine sigurno ni.Res je bil to odličen koncert,namesto eno uro,kot je bilo po programu,so prepevali 40 minut več,pavze skoraj niso imeli,peli so brez gledanja v note ali besedila,odmevale so tudi narodne,kot so Katrca,res ,takega koncerta v naši občini še ni bilo.Ob odhodu iz cerkve so se slišali komentarji,da bi de za tak koncert splačalo dati tudi mnogo več denarja in ne samo 1500 sit kolikor je bila vstopna karta.Res,KONCERT JE BIL ODLIČEN.
Bili pa so še drugi dogodki v organizaciji Zavoda za kulturo in turizem,o njih pa naslednjič.Tistemu ki te dejavnosti sodi negativno pa rečem-LE ČEVLJE SODI NAJ KOPITAR.


Prijava objave
Na vrh
 Profil  
Odgovori z navedkom  
 Naslov objave:
ObjavaObjavljeno: 4. marec 2006, 13:27 
Odsotni

Registriran: 8. julij 2003, 23:02
Objave: 3
Živjo!

Sam se pridružujem mnenju tistih , ki vidijo dejavnost zavoda v zelo pozitivni luči! g. Dovžan je resnično ambiciozno zastavil program, ki smo ga člani sveta zavoda z veseljem podprli.
Moje mnenje je da je Žirovnica kar vzcvetela odkar je v naši občini zavod!
le tako naprej Janez!

Boštjan - član sveta zavoda


Prijava objave
Na vrh
 Profil  
Odgovori z navedkom  
 Naslov objave:
ObjavaObjavljeno: 4. marec 2006, 13:46 
Odsotni

Registriran: 23. avgust 2003, 14:40
Objave: 46
Lokacija: Breg
Če mački stopiš na rep zacvili. Najprej gospodu Dolžanu, možnosti za to delovno mesto so imeli tisti, ki so že v naprej imeli podporo v občinskem svetu v obliki Neodvisne liste. Vse OK, pač legitimna pravica podeljena na lokalnih volitvah, da se tako dela. Če to meni ni všeč, imam vso pravico to na glas povedati pa naj bom Polda, Lojzek ali pa Boltežar. Seveda je njegov prihodek zakonsko opredeljen, spet še enkrat povem, prav nič osebnega do g. Dolžana, ampak znesek se mi zdi visok. Če živimo v ureditvi, ki smo jo izglasovali ob osamosvojitvi, to lahko tudi na glas povem, pa vem da ne bo vsem všeč.
Forum kot forum nič drugačen od drugih. Z imenom Polda sem registriran od avgusta leta 2003 in to ime nima nobene zveze z gospodom Leopoldom. Verjamem da tudi Kloby ni ravno Kloby in to iz Zabreznice.
V izogib težavam v prepoznavnosti pa je to moj zadnji prispevek pod tem nazivom...
Pa naj bo tudi tokrat brez zamere!

LP, Primož Ozebek


Prijava objave
Na vrh
 Profil  
Odgovori z navedkom  
 Naslov objave: SE STRINJAM
ObjavaObjavljeno: 4. marec 2006, 16:01 
Odsotni

Registriran: 2. avgust 2005, 22:22
Objave: 12
Lokacija: Breg
1. Primož- nisi tisti, katerega sem imel v mislih.

2. Seveda, hvala bogu, da se piše o vsem in da vsak pove svoje mnenje in povsem normalno je, da vsem (nam, vam, meni, tebi, njemu) ni vedno všeč, kar misli in pove nekdo drug, saj to dela življenje bolj zanimivo in z izmenjavo različnih pogledov ali mnenj se stvari izboljšajo.

3. Glede odločanja, Neodvisna lista v OS nima večine (smo 4 od 14) in tako, kot mi podpremo druge, tako drugi nas (podpora je največkrat vezana izključno na dobre predloge, rešitve, kadre ipd... in ne na to od koga je nekja predlagano)...

4. Upam, da boš še kaj komentiral, saj navsezadnje- smo si nekaj povedali in še forum smo malce oživeli.

5. Tudi jaz imam take izkušnje, ko sem nekaj napisal, se jih veliko s tem ni strinjalo....

Lep dan in lep pozdrav
Leopold


Prijava objave
Na vrh
 Profil  
Odgovori z navedkom  
 Naslov objave: Zavod in svet le-tega
ObjavaObjavljeno: 9. marec 2006, 22:12 
Odsotni

Registriran: 9. marec 2006, 21:44
Objave: 3
Lokacija: žirovnica
Nisem do sedaj parlamentiral na forumu, toda tema okrog novo ustanovljenega zavoda me je zvabila, da sem se registriral s polnim imenom. Po dobrih 25 letih delovanja v kulturnem društvu naše fare in pri sodelovanju v organizaciji tudi kakšne odmevne prireditve naj povem dejstvo, da v svet zavoda ni bil izbran noben predstavnik kulturnega društva in tudi ne član ene od trenutno delujočih skupin našega društva. Sam sem se odločil in kandidiral v svet (in potem še nekam drugam), vendar nisem bil izbran. Zaradi tega nisem doživel nobene frustracije, saj je vedno v življenju tudi kaka prepreka, preko katere človek skoči. Vendar se mi krepko poraja dvom, ki ga je zapisal Primož Ozebek in zaključki so odvisni od mnenja posameznika. Ta zavod ima v imenu kulturo, toda nikogar ni v njem iz trenutne kulturne srenje. Ali so vsi, ki so leta pred tem dali naši kulturi kvalitetno slabi, ali imajo kakšno drugačno hibo, ne vem. To ve namreč komisija, ki je izbirala in je uporabila kriterije, katere ne poznam in jih konec koncev niti ne želim poznati. V razmišlanju mladega moža, ki se je v forumu upal razkriti je veliko resnice in se mu pridružujem.
S pozdravi Franc Zupan (Vasovalec)

_________________
vasovalec


Prijava objave
Na vrh
 Profil  
Odgovori z navedkom  
 Naslov objave:
ObjavaObjavljeno: 10. marec 2006, 9:57 
Odsotni

Registriran: 8. julij 2003, 23:02
Objave: 3
Spoštovani!

Kot član sveta zavoda vam moram povedati da je predstavnik kulture g. Niko Kranjc Kus!

Lep pozdrav
Boštjan


Prijava objave
Na vrh
 Profil  
Odgovori z navedkom  
 Naslov objave: kultura
ObjavaObjavljeno: 12. marec 2006, 23:46 
Odsotni

Registriran: 9. marec 2006, 21:44
Objave: 3
Lokacija: žirovnica
Oprosti, da sem pozabil na g. Nika Kusa, ki je izven občinskega kulturnega društva pred časom registriral kulturno dejavnost. Ne vem razlogov zakaj ne deluje znotraj obstoječega, kjer smo vse domače skupine!? Tudi ne zasledim v zadnjem času njegove prisotnosti v kulturi naše fare, vendar s tem osebno ne mislim nič slabega. Bistvo je še vedno v tem, da iz delujočega društva (ki ima dolgoletno tradicijo izpred vojn (I., II., in leto 91)) ni predstavnika in me Boštjan ne more prepričati da je izvoljeni naš zastopnik. Tu bi lahko dodal samo: "Prišel, kandidiral, zmagal!"

Vasovalec

_________________
vasovalec


Prijava objave
Na vrh
 Profil  
Odgovori z navedkom  
 Naslov objave:
ObjavaObjavljeno: 13. marec 2006, 7:57 
Odsotni

Registriran: 8. julij 2003, 23:02
Objave: 3
Živjo!

Ne poznam ozadja glede Kusa in delovanja njega v Žirovniški kulturi. Vem samo da je kot predstavnik kulture v svetu. Poleg teg pa sta tudi Novšakova in Pretnar s svojo dejavnostjo čisto v Kulturi.
Mogoče sem edino sam malo bolj turistično usmerejen.
Ne poznam pa izbora, vendar kot vem je bilo zelo malo kandidiranih predlogov za svet zavoda.
Drugač se pa strinjam , da kulturno društvo zelo dobro in vzorno deluje in mu vse čestitke. Že vnaprej se vam v imenu ČZZG zahvaljujem za vaš nastop na petkovem občnem zboru.
lp
Boštjan


Prijava objave
Na vrh
 Profil  
Odgovori z navedkom  
Prikaz objav od prejšnjega:  Razvrsti po  
Objavi novo temo Odgovor na temo  [ 20 objav ]  Skok na stran 1, 2  Naprej

Vsi časi so UTC + 1 ura [ ]


Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov


V tem forumu lahko objavljate nove teme
V tem forumu lahko odgovarjate v temah
V tem forumu ne morete urejati vaših objav
V tem forumu ne morete brisati vaših objav
V tem forumu lahko objavljate priloge

Skok na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. Color scheme by ColorizeIt.
prevedel Peter Lužnik - Gasilci.org